Спеціалісти давно сперечаються про користь і шкоду молочних продуктів. Хоча деякі вчені виступають за присутність "молочки" в нашому раціоні, багато досліджень свідчать про те, що її краще перестати вживати в будь-якому вигляді. Про це читайте в матеріалі Clutch.

Молоко

Вчені давно довели, що молоко не є джерелом кальцію, який буде зміцнювати наші кістки. Дослідники з'ясували, що люди, що випивали в добу більше трьох склянок молока, вдвічі частіше страждали від переломів, ніж інші. Насправді молочний цукор, лактоза, провокує раннє старіння організму.

Сир

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У сирі переважають насичені жири, що сприяють розвитку серцево-судинних захворювань, закупорці артерій, ожиріння і збільшення рівня холестерину. До того ж, у сирі є просто неймовірна кількість солі. Ласуючи сиром слід пам'ятати, що сіль вимиває з організму кальцій. На думку дієтологів, найбільш шкідливим варто вважати плавлений сир, для виготовлення якого використовується низькосортну сировину.

Кефір

В процесі бродіння в кефірі утворюється етиловий спирт. Потрапляючи в шлунок цей продукт продовжує бродити, а, значить, і відсоток алкоголю в ньому зростає. Приміром, якщо дитина вип'є за день 600 грамів кефіру з вмістом спирту близько 0,7%, то її організм отримає дозу алкоголю еквівалентну 10 грамам горілки. Це може обернутися тим, що в дорослому віці дитина захоче вживати алкоголь, сама того не усвідомлюючи. Якщо перерахувати цю кількість відповідно до дитячої ваги, то засвоєний спирт дорівнюватиме 430 грамам горілки, вжитих дорослою людиною.

Нагадаємо, академік Амосов розповів рецепт еліксиру молодості.

Як раніше повідомляв Знай.ua, важливі факти про грип, знання яких допоможе врятувати ваше життя.

Також Знай.ua писав, в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла, наскільки корисними можуть бути яйця, якщо їх правильно споживати.