Команда вчених, очолювана British American Tobacco, порівняла, як впливають на зуби куріння та вейпiнг.

Медики провели перше в такому роді дослідження, спостерігаючи за тим, як змінюється колір емалі на протязі тривалого часу під впливом тютюнового диму і пару, пише Daily Mail.

Дослідники виявили, що емаль вейпiров залишається того ж кольору і змінюється лише з часом, як у некурящих людей.

Тим часом, тютюновий дим "забарвлює" зуби через два тижні регулярного куріння по пачці в день.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Вважається, що пристрій для вейпiнга, не генерує таку кількість шкідливих речовин, що створюються курінням.

Експерименти провели в лабораторії з повноцінною імітацією умов у роті: емаль, взяту з зубів корів, просочили в слині, утворюючи захисний шар.

Перший ряд — вплив сигаретного диму на емаль; другий ряд — пристрої для нагрівання тютюну; третій ряд — електронні сигарети/вейп

Потім зубну тканину піддали впливу певних хімічних речовин, виявлених у сигаретах, електронних сигаретах і вейпiнге протягом двох тижнів.

Емаль піддавалася впливу пари чи диму протягом п'яти днів. Результати показали, що сигаретний дим викликав значне зміна кольору емалі.

Тим часом, пари з електронних сигарет і пристроїв для нагрівання тютюну приводили до мінімального фарбування, яке було схоже на зуби, які не піддавалися впливу якого-небудь дим або пара.

За словами дослідників, тому що електронні сигарети не містять хімікатів, фарбуючих зубів на відміну від сигаретного диму.

Нагадаємо, куріння вапорайзеров завдає такої ж шкоди, як і куріння сигарет.

Як повідомляв портал "Знай.uа", міжнародна група вчених з Американського онкологічного товариства провела серію досліджень, щоб з'ясувати, наскільки сильно пасивне куріння шкодить дитячому організму.

Також "Знай.uа" писав, що доведено відсутність прямого взаємозв'язку між курінням і відсутністю зайвої ваги.