Нове дослідження французьких вчених стверджує, що вживання органічних продуктів, які не пройшли обробку пестицидами, зменшує ризик розвитку різних форм раку на 25 %.

Для перевірки своєї гіпотези команда дослідників з Центру епідеміології та біологічної статистики Сорбонна-Париж-Сіте відібрали 68 946 добровольців, які заповнили спеціальні опитувальники, повідомляє JAMA Internal Medicine.

У період з 2009 по 2016 рік медики спостерігали за здоров'ям учасників, попросивши повідомити про випадки захворювання на рак.

Основний склад добровольців (78%) становили жінки у віці 44 років. Їх розбили на чотири групи за результатами опитування: в залежності від дієти і способу життя.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Медики врахували фактори ризику розвитку раку, включаючи генетичну схильність, і виявили, що харчування органічними продуктами зменшує ймовірність розвитку різних онкологічних захворювань.

Зокрема, всього за період спостереження серед учасників експерименту зареєстрували 1340 випадків раку.

Найбільш поширеними були рак молочної залози (459 випадків), рак передміхурової залози (180 випадків), рак шкіри (135 випадків), рак прямої кишки (99 випадків), неходжкінська лімфома (47 випадків) та інші лімфоми (15 випадків).

Медики хочуть провести більш широке дослідження, тому що даний експеримент був заснований на добровольцях, які в більшості своїй були жінками з вищою освітою, котрi ведуть здоровий спосіб життя, порівняно з іншим населенням.

Вважається, що органічні продукти виробляються без використання хімічних добрив, пестицидів і не містять генетичних модифікацій. Слід зазначити, що при цьому вони піддаються "органічним" добривам.

Нагадаємо, погано просмажена баранина може призвести до зараження сальмонельозом.

Як повідомляв портал "Знай.uа", сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.

Також "Знай.uа" писав, що їжа в поспіху не тільки провокує проблеми з кишково-шлунковим трактом, а й може стати причиною захворювання на діабет.