Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун на своїй сторінці розповіла користувачам соціальної мережі Facebook, як необхідно чхати в умовах підвищеної сезонної захворюваності гострими респіраторними інфекціями.

«Якщо вже захворіли — залишайтеся вдома і почихайте правильно, щоб не заразити інших людей», - написала Супрун

Також Супрун продемонструвала, як правильно використовувати цю функцію організму на прикладі колажу з фотографій, який вона назвала інсталяцією-мемом.

Будьте здорові! А якщо вже захворіли — залишайтеся вдома та пчихайте правильно, аби не заразити інших людей 😉 До речі,...

Geplaatst door Уляна Супрун op Dinsdag 23 oktober 2018

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

«До речі, якщо ви не знали, що означає цей жест на картинці, який вже став мемом, то пропонуємо його інтерпретувати як інструкцію з чхання. Адже він ідеально демонструє процедуру чхання, яка максимально мінімізує поширення бактерій, якщо на вас при цьому немає хірургічної маски або серветки з собою», - зазначила вона.

При цьому Супрун нагадала, що в умовах епідемій ГРВІ саме чхання є найбільш поширеним джерелом передачі хвороби оточуючим людям.

«Якщо захворіли і не змогли залишитися вдома, обов'язково надягайте хірургічну маску і візьміть паперові серветки з собою (тільки пам'ятайте, що маска не може захистити вас від хвороби, а лише стримати ваші бактерії, щоб не заразити інших). А у випадку, коли хвороба застала вас зненацька, намагайтеся чхати або кашляти у внутрішню сторону ліктя», - радить Супрун.

Нагадаємо, що надмірне вживання алкоголю, мізерне харчування, малорухливий спосіб життя і порожні гаманці тягнуть Україну на вершину списку самих хворих націй Європи і світу.

Як повідомляв портал Знай.uа, не так давно Уляна Супрун розповіла українцям про те, що чоловіки у Великобританії займаються фітнесом частіше за жінок. При цьому вона пояснила, чому склався такий дисбаланс.

Також портал Знай.uа писав, що врач-педіатр Євген Комаровський дав 10 простих правил, які допоможуть захистити себе і дітей в період грипу та застуди краще будь-яких таблеток і мікстур.