Одним з найбільш корисних і натуральних продуктів прийнято вважати мед. Адже його лікувальні та поживні властивості деколи просто дивують. Відомо, що максимально допустима норма меду — 200 грам в день. Ці двісті грам рівні по своїй живильній цінності восьми апельсинам або майже 0.5 кг риб'ячого жиру. Повідомляє Clutch.

Але, як кажуть в народі: "що занадто, то не здраво". Будь-який навіть найкорисніший продукт може завдати шкоди організму, якщо неправильно його вживати.

Також і з медом - регулярне або неправильне вживання меду може призвести до ряду проблем:

Цукровий діабет і проблеми з вагою

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Звісно, мед краще, ніж цукор. Але варто врахувати, що він теж складається з суміші "швидких" цукрів — глюкози з фруктозою, а це значить, що шанси видужати і захворіти на цукровий діабет — точно такі ж, як і при вживанні звичайного цукру.

Тому що мед, що цукерки — вашому тілу все одно. Щоб уникнути таких неприємних наслідків — краще не їсти більше двох столових ложок меду в день.

Карієс

Так само, як і цукор, мед здатний викликати руйнівні процеси в зубах людини. Деякі стоматологи стверджують, що це відбувається навіть швидше, ніж при вживанні цукру адже мед має властивість буквально "прилипати" до емалі. Тому, після меду — гарним рішенням буде прополоскати рот теплою водою.

Розігрітий мед

Це найбільша помилка. Мед ні в якому разі нагрівати до 60 градусів і вище не можна — це дуже небезпечно.

Адже як тільки мед досягає температури в сорок п'ять градусів — в ньому руйнуються всі можливі ферменти, а при 60 — утворюється оксиметилфурфурол — небезпечний канцероген, який сміливо можна назвати справжньою отрутою для людського організму.

Мало того, що він відкладається в печінці, так ще і з часом може викликати харчове отруєння.

Це ж стосується і меду в чаї — не можна розмішувати мед в окропі. Або додавати його тільки в теплий чай, або ж просто є окремо, вприкуску.

Нагадаємо, дієтологи назвали найкорисніший продукт перед сном.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці продукти не принесуть твоєму організму нічого, крім шкоди.

Також "Знай.uа" писав, дієтологи виявили небезпечні речовини в популярних кашах.