Іноді наші стопи можуть сигналізувати про серйознi захворювання в організмі, про якi ми навіть і не здогадуємось.

Згідно з опитуваннями, близько 90 % жінок страждають від яких-небудь проблем з ногами, повідомляє Daily Mail.

Зараз доктор Дон Харпер (Dawn Harper) розповість про деякі аномалії, що виникають на наших стопах, які краще не ігнорувати.

Форма

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Вродженf або придбана плоскостопість може спровокувати артроз. Ризик збільшується у разі ожиріння, діабету, вагітність і старіння. Проте спеціальним стелькам за силу виправити становище.

Якщо ваш великий палець відігнутий до інших пальцях ніг, то, можливо, у вас вальгусна деформація першого пальця стопи. Вилікувати це можна тільки хірургічним шляхом.

Експерти стверджують, що всьому виною загострені кінчики, а не високі підбори.

Колір і температура

Ноги повинні бути того ж кольору, що і всі інші частини тіла. Спробуйте притиснути пальці і відпустіть. Шкіра повинна через пару секунд повернутися до нормального кольору. Якщо ні, можливо, у вас проблеми з кровообігом, яке може привести до появи гангрени, тому симптом не слід ігнорувати.

Також слід перевірити кров'яний тиск і рівень холестерину та глюкози.

Судоми

Коли вашому організму не вистачає рідини та електролітів, м'язи стають більш вразливими до спазмів і судом. Звичайні судоми минають швидко. Однак якщо вони неднократно повторюються, то, можливо, справа в поганому кровотоці.

Нестача калію, кальцію або магнію у вашому раціоні також сприяє м'язових спазмів.

Нігті

Іноді нігті забарвлюються в жовтий колір через лаку, а іноді це симптоми грибка. Стають крихкими або ущільнюються. Змінюється їх форма. Інфікована частина нігтя може від'єднатися від нігтьового ложе.

Якщо ви побачите під нігтем синяк, однак не пам'ятаєте, як його заробили, то слід також перевірятися у лікаря. Не виключено, що це меланома.

Суха або потріскана шкіра

Суха шкіра може бути ознакою гіперкератозу, якому найчастіше піддаються літні люди. Якщо проблема не зникає після використання кремів, варто звернути увагу на цю проблему. Приклади гіперкератозу включають мозолі, мозолі і бородавки.

У числі інших причин вказують: дерматит, псоріаз або екзему

Запах

Неприємний запах може свідчити про інфекції, найчастіше грибок, яким можна заразитися через прямий контакт або побутові предмети: мочалки, мило, рушник.

Міняйте шкарпетки кожен день і намагайтеся носити з натуральних тканин.

Нагадаємо, на які захворювання натякає колір мокротиння.

Як повідомляв портал "Знай.uа", довжина пальців вказує на сексуальну орієнтацію.

Також "Знай.uа" писав про топ-7 поширених причин болів внизу живота у жінок.