Бандаж з донорської шкіри допоможе пацієнтам, які страждають від хронічних болів в плечі.

Спеціальна "латка", яка вставляється в невеликий розріз і обертається навколо манжета плеча — функціональної групи з чотирьох м'язів і їх сухожиль, розташованих у глибині навколо плечового суглоба і службовців для стабілізації і обертання плечової кістки — допоможе відновити пошкодження і зменшити розвитку симптомів різних захворювань, повідомляє Daily Mail.

У числi загальних травм обертального манжета плеча входять тендиніт (коли запалюються сухожилля з-за механічних травм або інфекції) і бурсит (коли виникає запалення слизових сумок переважно в області суглобів).

Сучасний різновид лікування включає фізіотерапію і прийом протизапальних препаратів для зменшення болю. У важких випадках лікарям доводиться вдаватися до хірургії.

Популярні новини зараз
Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Однак новий метод дозволить обійтися без операції. Інноваційний бандаж GraftJacket зміцнює тканини і запобігає майбутні розриви. Він зроблений з шкіри людини, яку обробляють, щоб уникнути відторгнення в організмі пацієнтів.

Засіб підшивається на місці розриву, що сприяє зростанню власних тканин пацієнта і утворює більш сильну обертальну манжету плеча.

Виробник також тестує експериментальний метод для лікування ахіллового сухожилля, операції із заміни тазостегнового і колінного суглобів.

Метод вже успішно випробували в Херефордській лікарні на 20 пацієнтах з розривом обертального манжета плеча. Симптоми у хворих покращилися через 18 місяців.

Більш того, 85,7% пацієнтів повернулися на роботу через чотири місяці, а 93,8% знову змогли водити автомобіль.

Нагадаємо, голландські вчені розробили новий високотехнологічний браслет, який виявляє 85 % тяжких приступів епілепсії у нічний час.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські дослідники успішно протестували пристрій штучної підшлункової залози.

Також "Знай.uа" писав, що британські вчені винайшли високотехнологічне кільце, яке дозволить попередити хропіння і апное уві сні, що збільшують ризик виникнення серцевих нападів і інсультів.