Друга фаза клінічних випробувань MDMA в якості засобу лікування від посттравматичного стресового розладу (ПТСР) продемонструвала вражаючі результати — у 76 % учасників експерименту спостерігалися помітні поліпшення протягом 12 місяців.

Дане дослідження є одним з шести ключових клінічних випробувань, які використовувалися в минулому році, щоб переконати управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) надати лікування речовиною статус "проривний терапії", повідомляє New Atlas.

MDMA — психоактивна з'єднання з класів амфетамінів, яка є основною діючою речовиною у складі клубного наркотику "екстазі".

Наркотик діє відразу на декілька нейромедіаторних і нейрогормональных систем і посилює переживання, як суб'єктивно приємні, так і, меншою мірою, неприємні. Речовина здатна викликати почуття ейфорії, відкритості і близькості до інших людей при одночасному зниженні страху і тривожності.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

У випробуванні взяли участь 28 добровольців, які страждали від ПТСР протягом 30 років, так як інші методи лікування не принесли особливих поліпшень.

Терапія складалася з дводенних сеансів лікування MDMA, а потім сеансiв інтегративної терапії.

Ефективність лікування ПТСР оцінювалася за шкалою, що діє в клініці, яка є найкращим стандартом на нинішній момент. Тут результати були не менш вражаючими. Середній був поліпшень кожного учасника становив 92, а протягом наступних 12 місяців після останньої сесії становив всього 31.

Ці вражаючі результати демонструють довгостроковий ефект лікування, при цьому середній бал знижується на 9,6 бала з того моменту, коли лікування закінчилося.

Випробування почалися в вересні 2018 року, після невеликої затримки у виробництві та інкапсуляції MDMA, необхідних для проведення експериментів.

Дослідники сподіваються отримати схвалення від FDA на продовження експериментальної терапії.

Нагадаємо, FDA затвердило псилоцибін в якості експериментального засоби лікування резистентної депресії і дало йому статус "проривний терапії".

Як повідомляв портал "Знай.uа" марихуана викликає сексуальне бажання у жінок.

Також "Знай.uа" писав, що вживання марихуани, а також продуктів на її основі, змінює сприйняття болю.