Дослідники виявили з'єднання, яке блокує дію ботулінічного нейротоксину.

Нітрофеніл псорален може бути використаний в якості лікування паралічу, викликаного ботулізмом, повідомляє Medical Xpress.

Спершу медики виявили фермент всередині нейротоксину ботулина, який пошкоджує нейрони, викликаючи параліч. Потім вони провели скринінг бібліотеки, що містить більше 300 природних сполук екстрактів індійських лікарських рослин, в пошуках ферментів, які могли б нейтралізувати нейронотерапевтическую активність.

"Ми знайшли одне із з'єднань, нітрофеніл псорален, який проявляє особливо сильну активність проти ферменту, що руйнує нейрони", — заявив автор дослідження Бал Рам Сінгх (Bal Ram Singh) з Дослідницького центру ботулина.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Потім дослідники перевірили активність з'єднання in vitro проти ботулінічного нейротоксин типу А, який є найбільш сильним серотипом серед семи серотипів ботулінічного токсину.

"Речовина зуміла звернути назад параліч у мишей, викликаний ботулінічним нейротоксином типу А", —затверджує доктор Сінгх.

Ботулінічний токсин виробляється Clostridium botulinum, грунтової бактерією, яка зустрічається практично всюди і здатна виживати в різних умовах. Її спорам не страшні навіть високі температури.

Ботулізмом зазвичай заражаються внаслідок вживання грибів, овочів, риби і м'яса домашнього консервування.

Дослідження було засноване на науковій роботі з біохімічної основі Аюрведи — системи трав'яної медицини, широко використовуваної в Індії. Натуральні продукти, які зустрічаються в Аюрведі, мають більш різноманітні структури, більш низьку токсичність і кращі лікарські властивості, ніж синтетичні.

Нагадаємо, куріння сигарет може призвести до розвитку когнітивних порушень у дітей та онуків.

Як повідомляв портал "Знай.uа" фізична активність покращує когнітивні функції мозку людини.

Також "Знай.uа" писав про чотири кращих ради по омолодженню мозку.