Розмова з набитим ротом в суспільстві прийнято вважати за погане виховання. Ця шкідлива звичка є як у дітей, так і дорослих. Для багатьох розмовляти під час їжі абсолютно нормальна практика. І питання – чому ж не можна цього робити, залишається загадкою. Але вчені дали чітку відповідь на це питання, завдяки якій ви вирішите відмовитися від даної звички. Повідомляє Clutch.

Вчені фактично довели, що фраза "Коли я їм, я глух і нім" має під собою наукове обгрунтування.

Тож, чому варто почекати з розмовами до кінця прийому їжі:

Їжа може переміститься в носову порожнину

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Під час пережовування ми потихеньку підштовхуємо їжу до стравоходу, а маленький язичок в цей час закриває прохід між ротом і носом, тому шанс, що їжа потрапить кудись не туди, дуже малий. Але якщо ви розмовляєте, то перегородки між цими порожнинами немає, а значить шматочок їжі може потрапити в ніс.

Це заважає ретельному пережовуванню

Коли людина відволікається на розмову, то найчастіше проковтує великі шматки їжі, пережовуючи їх недостатньо ретельно. А це значно погіршує травлення. І згодом може призвести навіть до гастритів і виразки шлунка.

Їжа може потрапити прямо в дихальні шляхи

Під час розмови є ризик засміятися або різко вдихнути, і в цей час шматочки їжі можуть проникнути безпосередньо в дихальні шляхи. А це може стати навіть причиною удушення і смерті.

Високий ризик переїдання

Коли ми розмовляємо під час їжі, не прислухаємося до свого організму і не помічаємо почуття насичення. Тому є високий ризик з'їсти все, що перед вами, а не рівно стільки, скільки необхідно для відчуття ситості. В результаті, зайві кілограми.

Надмірне вживання рідини

Коли ви відволікаєтеся на розмови, то частіше запиваете їжу, щоб було легше проковтнути. Але пити різні рідини під час їжі шкідливо — це викликає проблеми з травленням і уповільнює процес травлення.

Нагадаємо, британські вчені стверджують, що вегетаріанська дієта може значно підняти настрій та допомогти людині відчути себе щасливішим.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці продукти "нагородять" вас моторошною апельсиновою кіркою.

Також "Знай.uа" писав, існує досить незвичайний спосіб ефективно підвищити свою активність – випити кави і подрімати після цього.