Нещодавно розпочався листопад, останній місяць осені, який буде серйозно перевіряти наш імунітет на міцність. Для того, аби різні застуди та грипи до вас не чіплялися варто побільше їсти сезонних овочів, фруктів і ягід.

Про це повідомляє Сегодня.

У цих вітамінних бомбах міститься все, що потрібно для того аби вдало давати відсіч осіннім захворюванням та вірусам.

Особливу увагу варто звернути на обліпиху, калину та гранат. Олена Світко, лікар-натуропат, фітотерапевт, стверджує, що вищеназвані продукти є коштовностями, адже дають силу нашій імунній системі, завдяки якій ми справляємося з багатьма хворобами.

Калина

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Олена Світко розповідає, що калина є жіночою ягодою, адже у ній містяться прототипи жіночих гормонів. Тому тим, хто хворіє по-жіночому, потрібно щодня вживати чай з калини.

Для приготування калинового чаю потрібно 20 ягід потовкти, залити окропом, додати за смаком мед. Також він буде корисний сердечникам та гіпертонікам. Крім того, такий чай - відмінна профілактика застуд, адже калина досить ефективно пригнічує віруси.

Обліпиха

Така ягода - справжня вітамінна бомба! Обліпиха містить багато вітаміну С - головного ворога застуд. Олени Світко вважає, що ліки найкращими ліками з обліпихи є її масло, адже саме в ньому знаходиться максимальна концентрація корисних речовин.

Для того аби приготувати обліпихове масло, подрібніть стиглі ягоди, залийте їх рівною за обсягом кількістю оливкової олії, перемішайте та потримайте на водяній бані протягом 30 хвилин. Приймати таку олію потрібно всередину по 1 чайній ложці 2-3 рази на день за 30-40 хвилин до вживання їжі. Таке масло чудово сприяє профілактиці застуди.

Гранат

Олени Віталіївни радить з'їдати мінімум два таких плоди на тиждень. Це не тільки підвищить захисні сили імунітету, але і набагато покращить якість вашої крові. А тим, хто страждає анемією, фітотерапевт рекомендує такий рецепт: випивати 50 г гранатового соку з такою ж кількістю гречаного меду. Пити лікувальний сік варто до прийому їжі.

Нагадаємо, раніше корисний вітамін "виснажує" кістки.

Як повідомляв портал "Знай.ua", стало відомо, що гіпервітаміноз лікуватимуть "бубль-гумом".

Також "Знай.ua" писав, про те, що медики спростували вплив вітаміну D на здоров'я кісток.