Якщо ви п'єте натуральну каву щоранку, то у нас для вас гарні новини.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДослідники заявляють, що чашка ароматного напою запобігає розвиток деменції і хвороби Паркінсона, пише Daily Mail.
Особливими цілющими властивостями славляться зерна кави, які пройшли вищу ступінь обжарювання — "італійську".
Вся справа в тому, що термічна обробка вивільняє фенiлiндани, групу сполук, які перешкоджають "скупченню" білків, що виникають при хворобах Альцгеймера і Паркінсона.
І хоча навряд чи каву можна назвати ліками чи навіть засобом профілактики, додавання однієї чашки напою в раціон допомагає скоротити ризики розвитку нейродегенеративних захворювань.
До такого висновку прийшли вчені після того, як дослідили рівні фенiлiнданiв в зернах кави різного обжарювання: легкого, середенього, вищого і вищого без кофеїну.
Виявилося, чим більше обсмажується кава, тим більше цілющих антиоксидантів.
У майбутньому вчені мають намір встановити наскільки корисні ці з'єднання і чи способни проникати в кровотік або перетинати гемато-енцефалічний бар'єр.
Слід уточнити, що мова йде про натуральну молоту каву, а не про розчинну.
Любителі "куленепробивної кави" стверджують, що напій містить наступні переваги для здоров'я:
— підтримує енергетичний рівень протягом усього ранку;
— вгамовує голод;
— покращує розумові здібності.
Крім цього, вживання кави в помірних кількостях знижує ризик смерті від серцевих захворювань і декількох видів раку.
Оскільки кава з маслом — відносно нове явище в сфері здорового харчування, то вченим ще належить провести дослідження, які доведуть, або спростують користь цього напою.
Нагадаємо, шоколад чай і кава в поєднанні з добавками цинку продовжують життя.
Як повідомляв портал "Знай.uа" технологія штучного інтелекту покращує можливість прогнозування розвитку хвороби Альцгеймера.
Також "Знай.uа" писав, що британські дослідники виявили гени і молекулярнi шляхи, які "старять" клітини.