Незважаючи на те, що існують різні типи астми, всі вони працюють по одному і тому ж принципу: м'язи дихальних шляхів скорочуються, утруднюючи дихання і провокуючи наступні симптоми: задишку, хрипи, кашель, судоми.

Астма розрізняється в залежності від причин, які її викликають. Деякі люди можуть страждати від кількох типів. Уміння визначити їх допомагає правильно вибрати необхідне лікування, повідомляє Health.

І зараз ми розповімо вам про шість типiв астми:

Алергічна астма

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Найбільш поширений тип, що вражає 80% людей з цим захворюванням. В цьому випадку організм вступає в контакт з алергеном, виникає імунна реакція, яка призводить до розширення дихальних шляхів.

Неалергічний астма

Схожа на алергічну, але причина не в реакції імунної системи. Замість цього ваші дихальні шляхи просто надчутливі до різних збудників: респіраторні інфекції, фізичні вправи, тютюновий дим, стрес, холодний або сухе повітря і навіть сильні запахи.

Астма, спричинена фізичними вправами

Наукова назва — бронхоконстрикцiя, індукована фізичним навантаженням. Включає задишку, свистяче дихання. Виникає під час фізичних вправ, особливо в холодну погоду. Симптоми проявляються через кілька хвилин після початку тренувань і можуть тривати 10 або 15 хвилин після.

Астма, індукована аспірином

У 5 % астматиків симптоми проявляються після прийому аспірину. Інші нестероїдні протизапальні препарати — ібупрофен або напроксен — також можуть викликати симптоми астми.