Трагічна історія сталася в родині Веттерів. Довгоочікуваний хлопчик народився з рідкісним генетичним захворюванням — важким комбінованим імунодефіцитом. Це означало, що дитина може померти від будь-чого, навіть від дотику. Так і сталося, дитина в 7-місячному віці захворіла застудою і померла.

Однак родина мріяла про дітей і незабаром народилася дочка, причому абсолютно здорова — їй не передалася страшна недуга. Але батьки хотіли саме сина, тому зважилися на ще одну вагітність. Порадившись з фахівцями, вони дізналися, що навіть якщо у новонародженого буде така хвороба, йому можна пересадити частину кісткового мозку сестри, і він буде здоровий.

Новонародженого назвали Девід Філіп Веттер. Батьки сподівалися, що дитина народиться здоровою, але, на жаль, у хлопчика діагностували той же недуг.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Незабаром дитині пересадили кістковий мозок, проте він не прижився. У батьків майже опустилися руки, вчені запропонували вихід із ситуації. Дитину помістили у спеціальний прозорий бокс, який повинен захищати малюка від різних мікробів, пилу, інфекцій, а також від контактів з навколишнім світом.

Лікарі вважали, що Девід буде знаходиться в стерильному боксі, поки йому не зроблять операцію, але як виявилося, він повинен був провести в тій капсулі усе своє коротке життя.

Навіть щоб погодувати дитину, потрібно було ретельно дезінфікувати їжу. Іграшки теж підлягали стерилізації. А доторкнутися до хлопчика можна було лише за допомогою рукавичок, які з'єднувалися з боксом.

З віком хлопчик впав у депресію, став агресивним, дратівливим, замкнутим. Він мріяв грати зі своїми однолітками, бути як звичайна дитина, але йому це було недоступно. Одного разу він проткнув свій бокс ножицями, які випадково там залишив один з медиків, його ледве врятували.

Незабаром ще одна пересадка кісткового мозку, знову невдача. Після операції дитина померла у віці 12 років. Коли він помирав, то попросив трохи коли, тому що він бачив, як її пили інші діти, і дуже хотів спробувати. Але останнє бажання виконати не встигли.

На його надгробку написали: "Він так і не доторкнувся до світу, але світ був зворушений їм". Після такої втрати батьки Девіда розлучилися. А вченим так і не вдалося дослідити особливості імунодефіциту в повній мірі.

Нагадаємо, немовля як пір'їнка перемогло смерть.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дівчині, яка звикла перемагати і наполегливо йти до своєї мети довелося побороти страшну хворобу.

Також "Знай.uа" писав, дівчина, важила 19 кг, стала мамою вдруге.