Холодні руки — звичайна справа в умовах низької температури. А якщо руки залишаються крижаними навіть в теплі?

Цілком можливо, що ваш організм натякає на те, що ви страждаєте від хвороби Рейно, повідомляє Health.

Крім крижаних пальців, симптоми цього недугу включають зміну кольору руки на білий, червоний або синій. Слід зазначити, що ознаки хвороби Рейно можуть торкнутися вуха, носа, губ і навіть сосків.

Якщо ви помітили будь-який з цих симптомів, навіть холодні і хворобливі пальці, рекомендується звернутися до лікаря і, можливо, до ревматолога.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Вважається, що поява хвороби Рейно пов'язана з генетичними факторами. Згідно з даними клініки Майо, близько третини людей з первинні синдромом Рейно (найбільш поширеним типом) мали родича з аналогічним розладом. Захворювання найчастіше зустрічається у жінок і вперше виявляється у підлітковому віці.

Вторинний синдром хвороби Рейно зазвичай пов'язаний з пошкодженням нервів, травмами рук і ніг, впливом певних хімічних речовин, регулярним стресом, ліків, які впливають на кров'яний тиск, або з нікотином. Даний різновид хвороби зустрічається вкрай рідко і зазвичай не з'являється у дорослих до 40 років. Однак, оскільки недуга є серйозним захворюванням, важливо звернутися до лікаря, якщо ви виявили відповідні симптоми.

За словами дослідників, первинний синдром Рейно не настільки небезпечний і часто збільшує ризик обмороження. Проте іноді виникають спазми. Це може призвести до ран або відмирання тканин. Також можливо, що циркуляція крові через пальці рук і ніг може повністю припинитися, приводячи до дефектів кінцівок.

Тим не менш, не хвилюйтеся. Вищевказані випадки вкрай рідкісні. Але якщо з якоїсь причини ви спостерігаєте у себе, то краще негайно звернутися до лікаря.

Нагадаємо, білкові сполуки, які містяться в організмі лам і верблюдів, послужили основою для вакцини нового покоління проти грипу.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у людському організмі зустрічаються крихітні частинки пластику.

Також "Знай.uа" писав, що крихітні дози псилоцибінових грибів стимулюють творчі ідеї.