Шкідливі звички, такі як куріння, алкоголь, вживання наркотиків і поїдання нездорової їжі, гіподинамія – не приносять користі ні чоловікам, ні жінкам. Однак нещодавні дослідження вчених допомогли їм зробити сенсаційний висновок, який змушує задуматися. Виявляється, чоловіків не просто так називають сильною статтю. Їм ці звички приносять значно менше шкоди. В той час, як жіночі серця буквально не витримують такого навантаження. Інфаркти та серцеві напади істотно помолодшали серед прекрасної статі, пише Vladtime.

Цілими десятиліттями було прийнято вважати, що хвороби серця – “привілей” огрядних чоловіків середнього віку. Однак, сучасна статистика показує, що захворюваність чоловіків залишається на колишньому рівні, а серед жінок - збільшується.

Дослідження, в якому взяли участь 470 тисяч британців, показало, що у жінок з високим кров'яним тиском або діабетом другого типу (і те, і інше пов'язане з неправильним харчуванням і вживанням алкоголю) ризик серцевого нападу вище, ніж у чоловіків з такими ж показаннями. Наприклад, жінки з діабетом другого типу на 96% частіше страждають серцевим нападом, ніж жінки.

Для чоловіків ризик збільшується на 33%. Для жінок з гіпертонічною хворобою другого ступеня ризик серцевих нападів підвищується на 152% порівняно з 71% у сильної статі. А курці дами на 246% частіше страждають від серцевих нападів порівняно з 123% для чоловіків. Вчені підкреслюють, що високий кров'яний тиск, куріння і діабет підвищують ризик серцевого нападу незалежно від статі, і що дуже важливо, щоб кожна людина мала рівний доступ до якісних консультацій та лікування незалежно від віку, гендерної відмінності або соціально-економічного статусу.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"
Показати ще

Як раніше повідомляв Знай.uа, стало відомо, скільки років необхідно серцю курця, щоб повністю відновитися. Відомо, що не всім вдасться дожити до повного відновлення після відмови від шкідливої звички. Дізнайтеся з нашого недавнього матеріалу, що саме нікотин і смоли, що містяться в сигаретах, які роблять з серцем, чому загрози не голослівні, і скільки потрібно часу, щоб наш полум'яний мотор прийшов у норму.

Також ми писали про те, що зростаючі ціни на сигарети незабаром можуть змусити українців кинути палити.

Нагадаємо, раніше Знай.иа узнавал, що менш шкідливо – кальян або електронні сигарети.