В даний час не існує жодних ліків, які могли б вилікувати захворювання, зване лінощами розуму, або ж хворобою Альцгеймера. Воно приносить своїм жертвам муки і деменцію.

Нові наукові розробки представив професор Дюссельдорфа і МФТІ Дітер Вилльболд в рамках конференції Біомембрани-2018. За словами Вилльборда, ліки від Альцгеймера вже практично створено. Вчені відкрили білок PRI-002, який блокує розвиток бета-амілоїду, що провокує захворювання Альцгеймера.

Скупчення PRI – 002 складаються з таких собі цеглинок. Окрема частинка цієї групи не представляє небезпеки для здоров'я людини. Вони стають "грізною зброєю" тільки при об'єднанні мінімум шести складових. Після появи групи бета-амілоїдів дані шкідливі ферменти починають активно розмножуватися. Видимі симптоми хвороби Альцгеймера помічають уже на останній стадії, коли вилікувати недугу не представляється можливим. PRI-002 націлений на знищення бета-амілоїдів. Цей фермент може не просто продовжити боротьбу з небезпечною недугою, а здатний повністю вилікувати людину. Професор Вилльболд каже, що перші препарати на базі цього білка випустять мінімум через п'ять років. В Ісландії практично не зустрічається у людей з хворобою Альцгеймера. Це пов'язано з тим, що у жителів країни незначно змінена передається у спадок інформація. Вчені до кінця не розуміють, чому мутація генів впливає на схильність до "ліні розуму". При хворобі Альцгеймера людина втрачає здатність запам'ятовувати інформацію. Його когнітивні функції істотно знижуються.

Як раніше повідомляв Знай.uа, вчені впритул наблизилися до лікування такого страшного захворювання, як епілепсія. Розкрита 125-річна таємниця мозку, яка дозволить безпосередньо впливати на причину нападів і усувати їх.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Не так давно вченим вдалося розібратися в механізмах виникнення рідкісних і найнебезпечніших видів раку, що може допомогти в їх лікуванні. З'явилася надія у тих, кому ще зовсім недавно сучасна медицина підписувала вирок. ЗМІ називають відкриття справжнім проривом у житті, у світі науки назріває фурор.

Також ми писали, що вчені винайшли ліки, що прискорює зрощення кісток. Завдяки препарату, переломи зростаються вдвічі швидше. Це справжній прорив у медицині, однак клінічні випробування ліків тривають і в широкий доступ вони поки не надійшли. Можливо, незабаром у людей пропаде необхідність місяцями носити гіпс – досить буде полежати тиждень вдома.