Знижений сексуальний потяг жінок після настання менопаузи можна збільшити за допомогою тестостеронового гелю.

Гормон, який у чоловіків відповідає за сексуальну активність і характеристики статі, все частіше прописується жінкам для підвищення лібідо, боротьби з втомою і поганим настроєм, повідомляє Daily Mail.

Нове дослідження виявило, що тестостерон не збільшує ризик виникнення раку молочної залози у жінок, як це було заявлено раніше.

Природне вироблення гормону у жінок відбувається в яєчниках і надниркових залозах. Хоча виробництво тестостерна у них на п'ять разів менше порівняно з чоловіками.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тестостерон впливає на статевий потяг, м'язову масу, розподіл жиру і виробництво червоних кров'яних тілець (які постачають тканина організму киснем).

Приблизно з 30 років рівень тестостерону у жінок зменшується у міру поступового зниження обсягу вироблення гормонів яєчників. Одна з теорій полягає в тому, що зниження сексуального потягу і поганий настрій виникають в результаті низького тестостерону, хоча це недоказано.

Медики пропонують використовувати гель або мазь, що містять тестостерон для збільшення сексуального потягу. Щоденна норма становить розміром з горошину андрогеля для зовнішнього нанесення. Можливі побічні ефекти: вугри або надмірний ріст волосся.

Слід зазначити, що вчені проаналізували три дослідження, в яких брали участь майже 2000 жінок, які досягли періоду постменопауза і користуються кремами на основі тестостерону.

Тим не менш, дослідження мало обмеження: подальші дії жінок не контролювалися, і можливий зв'язок з раком молочної залози не був головною метою аналізованих досліджень.

Нагадаємо, високий рівень антимюлерiвого гормону (АМГ) у жінок призводить до розвитку раку молочної залози.

Як повідомляв портал "Знай.uа" нідерландські дослідники з Leiden University Medical Centre встановили причину постійних мігрені у чоловіків.

Також "Знай.uа" писав, що медики встановили, що естроген фактично стимулює активність ферменту, який подовжує теломери і таким чином подовжує життя.