Люди, які більш чутливі до їдкого кислого смаку кави, найчастіше люблять саме цей напиток з генетичних причин.

Вважається, що гіркота зазвичай означає сигнал тривоги для нашого організму і повідомляє про те, що продукт може бути отруйним або небезпечним, пише Daily Mail.

І все ж люди якимось чином навчилися ігнорувати інстинкт. Вчені говорять, що справа в тому, як кава впливає на наше відчуття радості.

Протилежні результати дослідження показали, що споживачі набувають смак кави або здатність виявляти кофеїн, завдяки "приємной" стимуляції, яку надають його сполуки.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Наша реакція на смак вивчається десятиліттями, якщо не століттями, але ми досі ще багато чого не знаємо про те, як формуються наші переваги в їжі і напоях.

Команда вчених застосувала метод менделевської рандомізації для виявлення причинно-наслідкового зв'язку між гірким смаком та уподобаннями напоєм.

Дослідники вивчили дані понад 400 000 чоловіків і жінок з Великобританії. Генетичні відмінності, пов'язані з сприйняттям кофеїну і хініну раніше вивчалися під час аналізу австралійських близнюків.

Генетичні зразки порівняли з частотою споживання кави, чаю і алкоголю у добровольців.

На подив лікарів, люди з генетичною чутливістю до гіркоти частіше інших асоціювали ароматний напій зі щастям. Ці люди, як правило, п'ють багато кави та споживають невелику кількість чаю. Як вважають вчені, можливо, це пов'язано з надмірним захопленням кавовим напоєм.

"Отримані дані свідчать про те, що наше сприйняття гірких смаків, закладено нашої генетикою і впливає на уподобання до кави, чаю та алкоголю", — заявила один з авторів дослідження Мерилін Корнеліс (Marilyn Cornelis).

Нагадаємо, три-чотири чашки кави кожен день зменшують ризик розвитку діабету 2-го типу.

Як повідомляв портал "Знай.uа" якщо ви п'єте натуральний кава щоранку, то у нас для вас гарні новини.

Також "Знай.uа" писав, що шоколад чай і кава в поєднанні з добавками цинку продовжують життя.