Не всі батьки знають, що існує простий спосіб зробити своїх дітей здоровішими.

Просто перш, ніж дати дитині соску, потримайте її в роті у себе, заявляють дослідники з Американського коледжу алергії, астми і імунології в Сіетлі.

Ця проста процедура дозволяє запобігти розвитку алергії і астми у малюків, повідомляє Science Daily.

Справа в тому, що батьки таким чином передають корисні бактерії, які містяться у них в слині.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Мікроби, яким дитина піддається в ранньому житті, будуть впливати на розвиток її імунної системи", — затверджує доктор медицини Еліан Абу-Яуде (Eliane Abou-Jaoude).

Діти, чиї батьки проводили цю процедуру, частіше інших мали низькі рівні IgE у віці від 10 до 18 місяців.

IgE пов'язаний з розвитком алергії і астми. Отримані результати підтверджують підсумки наукової роботи, проведеної у Швеції, яка повідомляла про взаємозв'язок між батьками, які брали соску своєї дитини до роту, з меншим ризиком розвитку алергії.

В останньому дослідженні брали участь 128 матерів, яких використовували різні методи для чищення соски, котру дитина кидала на підлогу: стерилізували в киплячій воді або в посудомийній машині, мили милом і водою, за допомогою своєї слюни. Серед трьох методів 30 матерів стерилізували, 53 мили у воді з мылом, а 9 смоктали соску.

Дослідники порівняли рівні IgE у новонароджених немовлят, дітей віком шести і вісімнадцяти місяців для кожного методу очищення і виявили, що "рівень IgE значно нижче у немовлят", чиї матері смоктали соску, щоб очистити її. Додаткові аналізи показали, що відмінності вперше були помічені приблизно через 10 місяців.

Нагадаємо, у смеха малюків набагато більше спільного зі сміхом шимпанзе, ніж зі сміхом дорослої людини.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ляпаси та інші види тілесного покарання можуть завдати серйозної шкоди психологічному благополуччю дитини.

Також "Знай.uа" писав, що надмірне захоплення гаджетами підвищує ризики виникнення короткозорості, надмірної ваги і раку у дітей.