Ладан можна застосовувати в якості засобу лікування запалення суставов.

На думку дослідників з Університету Алабами, деревна смола, використовувана в обрядах, яка витягується з африканських дерев роду Босвелії, може зупинити запалення, повідомляє Daily Mail.

Дані свідчать про те, що сполуки, які містяться в пахощах, кріпляться до білків, які провокують біль і ефективно блокують їх роботу.

Правда, дослідники не встановили, чому в ладані містяться такі з'єднання. Можливо, щоб захистити дерев від комах і грибів.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Відкриття дозволить фармацевтичним компаніям розробити нові методи для боротьби з артритом. Проблема полягає лише в тому, що з'єднання смоли не розчиняються у воді, а значить насилу проходять по кровотоку. Однак біотехнологічна компанія Cambridge Nutraceuticals розробила новий продукт на основі босвеллії під назвою Cool Joints +, який, на їхню думку, вирішує цю проблему. Крім смоли засіб містить соєвий летіцін.

За словами біологів, летіцін посилює активні інгредієнти босвеллії в шлунку, тому вона рівномірно розподіляється як у плазмі, так і в тканинах.

"Ми показали, що цей компонент дозволяє босвеллії дістатися до місця, де потрібно, щоб надати протизапальний ефект, і в потрібних кількостях", — підсумувала молекулярний біолог Міріам Феррер (Miriam Ferrer).

Медики задоволені результатами проведеної наукової роботи.

Інші фахівці також позитивно ставляться до перспектив нових препаратів на основі босвеллії.

Слід зазначити, що аналіз 49 досліджень трав'яних методів лікування остеоартриту з участю майже 6000 чоловік, також продемонструвало ефективність ладану.

Нагадаємо, все, що відомо про корисні властивості селери.

Як повідомляв портал "Знай.uа" сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.

Також "Знай.uа" писав, що жирна риба зменшує ймовірність розвитку симптомів астми у дітей.