Сон до трьох років на дитячому ліжечку — застава висипання як для батьків, так і для дітей.

До такого висновку прийшли дослідники з Дитячої лікарні Філадельфії після того, як вивчили результати опитувань з п'яти країн, пише Daily Mail.

Вчені зібрали дані 1 983 батьків з дітьми у віці від 18 до 36 місяців, які проживають в Австралії, Канаді, Новій Зеландії, Великобританії та Сполучених Штатах Америки.

Дані були надані опікунами, які використовують додаток для смартфона від Johnson, котрий дозволяє спостерігати за якістю сну.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Дослідна група виявила, що рівень сну постійно знижувався з віком: 63 % малюків спали в ліжку у віці від 18 до 24 місяців, порівняно з 34 % в ліжечку у віці від 24 до 30 місяців і 13% - від 30 до 36 місяців.

Звичайне дитяче ліжечко володіє рядом переваг: діти рано лягають спати без опорів, засипають також раніше, прокидаютсься рідше протягом ночі, сон триває набагато довше.

У майбутніх дослідженнях наукова група сподівається використовувати програму для вивчення того, чому батьки вирішують перевести дітей на сон у дорослому ліжку, що їх мотивує.

У деяких випадках батьки просто чекають другого малюка, тому переміщують перевого дитини на доросле ліжко, щоб у майбутньому використовувати його місце сну.

Інші починають перехід, тому що їх малюк навчився вилазити з ліжечка або здається фізично занадто великим, щоб продовжувати спати в ній.

За словами педіатрів, діти люблять невеликий простір, так як в ньому вони відчувають себе в безпеці і комфорті.

Інші дослідники зацікавлені в розробці протоколу, який допоможе сім'ям здійснювати перехід від ліжечка до ліжка, оскільки затримка зміни місця для сну призводить до проблем, яких раніше не було.

Нагадаємо, наскільки небезпечний поганий сон для немовлят.

Як повідомляв портал "Знай.uа" ляпаси та інші види тілесного покарання можуть завдати серйозної шкоди психологічному благополуччю дитини.

Також "Знай.uа" писав, що агресивна поведінка дітей може бути пов'язана з короткими списами певних мозкових хвиль.