Електричний зонд, який вставляється в ніздрі, допоможе вилікувати сухість очного яблука.

За словами винахідників, гаджет впливає на нерв в переніссі за допомогою м'яких ударів електричним струмом, який стимулює виробництво сліз. Волога зменшує сухість, яка запалює очі і призводить до почервоніння і болю, повідомляє Daily Mail.

Пульт від пристрою TrueTear чіпляється на руку і активується натисненням всього однієї кнопки. Потім крихітний пристрій стимулює виділення сліз.

"Шокер" не вважається засобом лікування сухості очей, але дослідження показують, що щоденне застосування два рази в день покращує симптоми.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У клінічних випробуваннях пристрій подвоїл кількість води, слизу і жиру, які містяться в сльозах, що омивають очне яблуко.

Синдром сухого ока розвивається, коли організм природно не виробляє достатньої кількості сліз або сльози випаровуються дуже швидко. Симптоми включають свербіж, біль і червоні очі, які мають тенденцію погіршуватися.

Сучасні методи лікування включають очні краплі, призначені для імітації роботи слізної залози або мазі для очей.

Але багато пацієнтів не люблять використовувати краплі через дискомфорт або їм не вистачає координації, щоб не проливати рідина на обличчя.

Пристрій TrueTear може стати популярною альтернативою. Гаджет стимулює трійчастий нерв, розташований у верхній частині кожної ніздрі. Це один з найбільших нервів у черепі, і його стимулювання активує виділення сліз.

Зонди розміром із сірник, виготовлені з металу і покриті силіконом, вставляються глибоко в ніс. Потім пацієнт натискає кнопку, і м'який та безболісний електричний струм стимулює трійчастий нерв, який активує слізну залозу.

Кінчик потрібно міняти кожні два дні, тому що гелеве покриття на зубцях, яке допомагає передавати струм в нерв, починає висихати.

Виробник, Allergan Inc, стверджує, що регулярна стимуляція поступово покращує виробництво сліз навіть між перервами в терапії.

Шестимісячні випробування в Медичній школі Вірджинії завершилися на 97 % успішно. Тим не менше, кожен десятий доброволець відчував носову біль, а 5 % учасників страждали від носової кровотечі.

Нагадуємо, американські інженери винайшли фільтри, які вставляються в ніс і захищають організм від забрудненого повітря.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники Університету Індіани виявили високі рівні раніше невідомого забруднюючої речовини

Також "Знай.uа" писав, що життя поблизу галасливих доріг збільшує ризик виникнення депресії на дві третини.