Гени, які активуються у нашому тілі ближче до кінця життя, можуть пояснити, чому в літньому віці у жінок здоров'я набагато гірше, ніж у чоловіків.

Вченим давно не давав спокою відповідь на це питання, враховуючи, що чоловіки, за статистикою, вмирають раніше за жінок, повідомляє Science Daily.

Команда дослідників з Університету Ексетера вважають, що одні і ті ж гени по-різному впливають на обидві статі.

Вчені застосували математичні моделі та експериментальні дані про мухах, щоб показати, як гени можуть зашкодити, якщо вони активуються після припинення репродуктивного віку жінки.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"В принципі, певні гени можуть бути хорошими для чоловіків, але поганими для жінок, і навпаки", — заявляє професор Давид Хоскен (David Hosken).

Справа в тому, що чоловіки і жінки мають загальний геном, робота якого з накопичення генів порушується після настання менопаузи. Гени накопичуються і активують різні захворювання.

Професор Хоскен заявляє, важливо відзначити, що довголіття і здорова старість — це не одне і те ж. І можливо різниця в показниках здоров'я в тому, що чоловіки можуть продовжувати розмножуватися після віку, коли у жінок настає менопауза.

Експериментальні дані про мух-дроздофилів підтверджують результати математичних моделей на людях.

Раннє дослідження групи вчених з Каліфорнійського університету спробувало пояснити, чому чоловіки вмирають середньому на 5 % частіше жінок.

Медики встановили, що естроген фактично стимулює активність ферменту, який подовжує теломери і таким чином подовжує життя. Фактично, завдяки цьому, жіночі теломери найчастіше довший чоловічих.

Нагадаємо, спосіб мислення у чоловіків і жінок дійсно розрізняється.

Як повідомляв портал "Знай.uа" любителі фастфуду частіше за інших страждають від депресії.

Також "Знай.uа" писав, що будь повторюваний плейлист рано чи пізно починає дратувати, але, на думку деяких музичних психологів, різдвяні мелодії можуть ще й нашкодити.