Вага дитини багато в чому залежить від генетики, а не від харчового раціону.

Нове дослідження Королівського коледжу Лондона кидає виклик ідеї, що вага дитини пов'язана з його вихованням і дієтою, повідомляє Daily Mail.

Дослідники вивчили взаємозв'язок між генетичною схильністю дитини до зайвої ваги і дієтою, яку обрали батьки.

"Наша наукова робота показує, що батьки вибирають дієту в залежності від схильності дитини до високої чи низької вазі", — заявила автор дослідження Саскія Сельзам (Saskia Selzam).

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Безсумнівно, дієта в якійсь мірі впливає на вагу дитини, але отримані результати заперечують твердження, що батьківська поведінка є головним чинником, що впливає на вагу дитини.

Медики проаналізували дані близько 4500 пар, які народилися в Англії та Уельсі в період 1994-1996 рр. Вчені порівняли показники близнюків і встановили, що багато генів, які впливають на індивідуальні відмінності у вазі, також впливають на реакцію організму щодо раціону.

Крім того, дослідники проаналізували генетичні оцінки, які відображають схильність кожної дитини до більш високої чи меншій масі, що ґрунтується на відмінностях ДНК, пов'язаних з масою тіла.

З'ясувалося, що навіть в родинах, де близнюки відрізнялися генетической схильністю, батьки були більш суворими з дитиною, у якого спостерігалася схильність до зайвої ваги і більше тиснули на близнюка, у якого спостерігалася схильність до низької ваги

Медики заявляють, що необхідно провести великомасштабні рандомізовані контрольовані дослідження, які будуть спостерігати за життям дітей з раннього віку, щоб перевірити, як раціон дитини впливає на його поведінку і вага.

Нагадаємо, звичайні підлогові ваги можуть позбавити вас від зайвих кілограмів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", харчування продуктами з високим вмістом жирів може негативно позначитися на здоров'ї трьох наступних поколінь.

Також "Знай.uа" писав, що американські медики встановили, що голод надає омолоджуючий ефект.