Команда мікробіологів з Університету Джона Хопкінса розробила тест, який визначає наявність хламідіозу за 30 хвилин.

Експрес-діагностика захворювання, що передається статевим шляхом, дозволить пацієнтам приступити до лікування набагато раніше, обмеживши поширення інфекції, повідомляє Science Daily.

Більш того, діагностика можна проводити на дому. Це дозволяє не відвідувати лікаря, а відразу отримати необхідну консультацію щодо лікування венеричного захворювання.

Свою методику команда вчених протестувала у двох клініках в Меріленді і Огайо. Експеримент показав, що новий тест виявляє хламідії в 93 % випадків; негативний результат — в 99 %.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Проблема більшості ХПСШ, що на ранній стадії хвороби можуть протікати безсимптомно, тому пацієнти вважають, що вони здорові і далі поширюють інфекцію. Зазвичай пацієнти, що проходять тест, отримують результати в період від 2-14 днів. За цей час вони встигнуть поширити венеренические хвороби.

Дослідження показали, що іноді люди, навіть пройшовши тест, не повертаються отримувати результати, консультації та належне лікування. Багато пацієнтів не повертаються в клініку для подальшого призначення за роботи або інших зобов'язань.

Крім цього, пацієнти не звертаються за лікуванням ХПСШ з-за сорому, що про їх хвороби дізнаються оточуючі, в тому числі партнери. Тести дозволять пацієнтам зібрати зразок виділень вдома і відправляти його для тестування.

У рамках цього дослідженні медики зібрали зразки мазків в клініці і помістили в рідину. Тампони були доставлені в клінічну лабораторію і завантажені в одноразовий ручної картридж. Лаборант вставив картридж інструмент, який має зручний інтерфейс для обробки і аналізу. Кожний картридж містить всі компоненти, необхідні для завершення скринінгу, і гарантує позитивний, негативний або невизначений результат приблизно через 30 хвилин.

Нагадаємо, молоді люди, які постійно користуються Tinder та іншими схожими програмами, можуть спровокувати зростання поширення ВІЛ.

Як повідомляв портал "Знай.uа", виховання певних особистісних якостей дозволяє збільшити вашу сексуальну привабливість.

Також "Знай.uа" писав, "гормон поцілунків" допоможе підвищити чоловіче лібідо.