Гігієна сну стає все більш популярною серед батьків, які хочуть, щоб їхні діти добре відпочили. Але хіба ці прийоми по-справжньому працюють?

Експерт з Університету Британської Колумбії і професор медсестри Венді Хол (Wendy Hall) провела огляд останніх досліджень, щоб з'ясувати це, повідомляє Medical Xpress.

"Хороша гігієна покращує шанси на адекватний і здоровий сон у дітей кожен день. Здоровий сон має вирішальне значення для зростання і розвитку дітей", — заявляє Хол.

Дослідження показали, що діти, які не висипаються, з більшою ймовірністю будуть мати проблеми в школі і будуть розвиватися повільніше.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Американська академія медицини сну склала рекомендації, скільки годин в день повинні спати діти різної вікової категорії:

Дослідники прийшли до таких висновків після аналізу 44 дослідженнях з 16 країн. Основна увага приділялася чотирьом віковим групам: немовлятам і дітям (від чотирьох місяців до двох років), дошкільнятам (від трьох до п'яти років), дітям шкільного віку (від шести до 12 років) і підліткам (від 13 до 18 років). У загальній складності, сомнологи вивчили дані 300 000 дітей з Північної Америки, Європи та Азії.

"Наступні методи гігієни сну особливо рекомендуються для дітей молодшого віку та дітей шкільного віку: регулярний сон, читання перед сном, затишна спальня і так далі", — заявляє авторка дослідження Хол.

Однак експерти відзначили, щоб з'ясувати вплив деяких факторів (наприклад, кофеїну) на гігієну і якість сну необхідно провести додаткові дослідження.

Тим не менш, Хол настійно рекомендує батькам встановити регулярний графік сну для дітей старшого віку, а також стежити за тим, щоб вони не засиджувалися до пізна за екраном комп'ютера або будь-якого іншого гаджета.

Нагадаємо, детки, які проводять більшу частину дня на животі, сплять міцніше.

Як повідомляв портал "Знай.uа" музика володіє снодійним дією і здатна вирішити ваші проблеми зі сном.

Також "Знай.uа" писав, ранні пробудження оздоровлюють і роблять людей щасливішими.