Експерти в області охорони здоров'я стверджують, що регулярні заняття c гантелями і гирями зміцнюють здоров'я людей похилого віку.

Дослідники з Університетського коледжу в Дубліні вважають, що фізичні вправи в поєднанні з прийомом протеїну — кращий спосіб позбутися від старечої слабкості, повідомляє Daily Mail.

До такого висновку фахівці прийшли на основі метааналізу 46 досліджень, в яких брали участь 15 690 людей. Аналіз наукових робіт показав, що найбільш легкі та найуспішніші методи лікування пов'язані з важкою атлетикою.

Автори дослідження заявили, що лікарі повинні рекомендувати людям похилого віку проводити 20-хвилинні тренування по чотири рази на тиждень. Заняття повинні складатися з 15 вправ для зміцнення рук і ніг, а також поліпшення балансу і координації.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Дієта також грає ключову роль в тому, щоб залишатися сильним у віці старше 70 років. Вчені радять обов'язково внести в раціон яйця, молоко, тунець і курку, так як вони містять велику кількість білка.

Тим не менш, лікарі також сказали, що протеїнові напої можна додати до дієти, щоб зміцнити кінцівки, а суглоби зробити більш еластичними.

Ранні дослідження показали, що заняття з гантелями набагато краще зміцнюють здоров'я серця, ніж біг або ходьба.

Вчені з Університету Святого Георгія проаналізували зпоказатели здоров'я понад 4000 чоловік.

У доповіді, опублікованій в минулому місяці, заявляється, що вправи з гантелями і з іншим спортивним інвентарем набагато ефективніше для здоров'я серцево-судинної системи, ніж інші заняття.

"Як силові тренування, так і аеробні вправи приносили відчутну користь навіть в невеликих кількостях", — заявляє професорка доктор Майя Сміт (Maia Smith), яка очолювала дослідження в Університеті Святого Георгія.

Нагадаємо, раніше дослідники з Лейпцігського університету в Німеччині визначили типи фізичних вправ, які уповільнюють процеси біологічного старіння.

Як повідомляв портал "Знай.uа", фізична активність покращує когнітивні функції мозку людини.

Також "Знай.uа" писав, чому літнім людям потрібно займатися єдиноборствами.