Робота стоячи виявилася не дуже ефективною в якості засобу схуднення.

Більш того, немає помітної різниці для здоров'я між трудовим процесом в стоячому і сидячому положенні, повідомляє Daily Mail.

Дослідження з Університету Бата показало, що якщо ви будете стояти на протязі вісім годин робочого дня, то спалите всього на 9 калорій більше сидячого колеги.

Вчені розрахували, що для суттєвого результату доведеться стояти 20 годин поспіль.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

В рамках наукової роботи дослідники на чолі з доктором Хав'єром Гонсалесом (Javier Gonzales) виміряли рівень метаболізму 46 здорових чоловіків і жінок.

Потім учасників попросили або полежати, або посидіти, або постояти. Це дозволило команді оцінити кількість калорій, які кожен учасник спалював у результаті діяльності.

Як показало повторне обстеження рівня метаболізму у добровольців — результат на 9 калорій перевищував сидіння на місці.

Тим не менш стоячі столи стають все більш поширеними в офісних приміщеннях, з-за побоювань, що сидячий спосіб життя провокує різні захворювання.

Згідно з дослідженнями, ті, хто сидять понад шести годин в день, піддаються більшому ризику виникнення раку, серцевих захворювань і діабету.

"Ці люди повинні знати, що, хоча є ще деякі переваги для здоров'я, щоб працювати стоячи, вони не повинні очікувати різких змін у вазі. Для цього люди повинні зосередитися на підвищенні фізичної активності і своєму раціоні", — вважає автор дослідження Хав'єр Гонсалес.

Вправи — кращий спосіб спалити калорії, заявляють медики з Університету Бата.

Нагадаємо, призначення на посаду менеджера може нашкодити відносинам в сім'ї і призвести до нервового виснаження.

Як повідомляв портал "Знай.uа", японські дослідники з Університету Кагошими в лабораторних умовах продемонстрували заспокійливі властивості лаванди.

Також "Знай.uа" писав, що запах партнера може заспокоїти жінку, яка знаходиться в стресовій ситуації.