У Массачусетському технологічному інституті силами інженерів були розроблені нові антимікробні пептиди, які зможуть боротися з бактеріями, які викликають респіраторні та інші інфекції. Для цього був використаний природний пептид, який виробляють оси, що мешкають в Південній Америці.

Отруту комах, таких як оси і бджоли, має у складі сполуки, які можуть вбивати бактерії. До нещастя, багато з цих сполук є токсичними для людини, тому їх неможливо використовувати як антибіотики.

Але дослідження, які провели на мишах, вчені ще раз використовували токсини, який виявляється в південноамериканській осі Polybia paulista, для створення варіантів пептиду, які сильно діють на бактерії, але не токсичні для клітин людини. Вони з'ясували, що їх найсильніший пептид може бути повністю знищеним Pseudomonas aeruginosa — штам бактерій, що викликають інфекції дихальних шляхів і сечовивідних шляхів, який стійкий до дії більшості антибіотиків.

Дослідження було опубліковано в журналі "Nature Communications Biology"

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, Ви інтроверт? Тримайтеся подалі від алкоголю і ось чому

Сором'язливі люди частіше за інших страждають від тривоги, яка спричинена надмірним вживанням спиртних напоїв.

Команда вчених з Університету Экстереа вивчила показники 97 дорослих людей і виявила, що інтроверти більш серйозно переживають наслідки перепою, повідомляє Daily Mail.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Нестача одного вітаміну в дитинстві призводить до психічного розладу

Дефіцит вітаміну D в організмі збільшує ймовірність розвитку шизофренії.

Дослідження, проведене під керівництвом співробітників Орхуського університету в Данії і Університету Квінсленда в Брісбені, показало, що новонароджені з низьким рівнем вітаміну більшою мірою схильні до ризику розвитку психічних розладів у дорослому житті, повідомляє Scietific Reports.

Також "Знай.ua" писав про те, що Медики перерахували шість причин страшної інфекції ніг: діабет, набряки і не тільки