Традиційний соєвий соус готують з бобів сої, пшениці, солі та під впливом ферментів грибів роду аспергіл.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПриготовану суміш залишають бродити на вісім місяців або більше, а потім пастеризують перед розливом у пляшки, пише Health.
Виробники можуть використовувати добавки для поліпшення кольору і смаку, тому деякі види соусу містять небажані з'єднання, наприклад канцерогени.
Іншу хімічну речовину 3-MCPD також неодноразово пов'язували з пухлинами, безпліддям і пошкодженням нирок у дослідженнях на тваринах.
Соєвий соус, як і інші ферментовані продукти харчування, також містить значну кількість гістаміну, який може ускладнити перебіг розацеа.
Надлишок гістаміну провокує головні болі, запаморочення, свербіж, висип і проблеми з травленням. Якщо у вас алергія на клейковину, пшеницю або сою, то доведеться відмовитися від соусу.
Традиційний соєвий соус містить незначну кількість калорій і вуглеводів (менше 10 калорій і 1 грама вуглеводів на столову ложку), але в ньому багато натрію. Одна столова ложка містить понад 900 мг, що становить більше третини максимального рекомендованого добового ліміту для здорових дорослих (2300 мг).
Якщо ви любите соєвий соус і добре переносите його, дотримуйтеся натуральних сортів. Просто майте на увазі, що деякі з них можуть містити занадто багато солі.
Нагадаємо, здорова порція картоплі-фрі становить шість соломок.
Як повідомляв портал "Знай.uа" якщо ви п'єте натуральний кава щоранку, то у нас для вас гарні новини.
Також "Знай.uа" писав, що шоколад чай і кава в поєднанні з добавками цинку продовжують життя.