Дослідники з Вірджинської технологічної школи неврології працюють над створенням засобу лікування хронічних болів, який не використовує опіоїдні з'єднання.

Новий препарат ML351 був синтезований дослідниками Міністерства охорони здоров'я і соціального забезпечення США, повідомляє Science Daily.

Знеболювальне призначене для інгібування природного ферменту 15-ліпоксигенази-1, яка синтезує біоактивні ліпіди, що провокують хронічні болі.

"Наша мета — продемонструвати доклінічну ефективність препарату ML351 при хронічних болях, на які не реагують нестероїдні протизапальні препарат", — заявляє авторка дослідження Енн Грегус (Ann Gregus) Школи неврології.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

В даний час існує невелика кількість препаратів для ефективного лікування хронічних болів, викликаних, наприклад, аутоімунними захворюваннями.

ML351 націлений на новий сигнальний шлях, який, як вважають, відповідає за розвиток хронічного болю, але не реагує на протизапальні препарати.

Слід зазначити, що хронічний біль надзвичайно складно вилікувати через відсутність ефективної терапії. Хоча опіоїди є високоефективними лікарськими засобами, побоювання з приводу небезпеки зловживання ними досягли критичного рівня.

Необхідність у ліках, які не викликають звикання має важливе значення для медицини.

Подальші дослідження визначать, як перетворити результати наукової роботи у нові методи лікування для клінічного використання.

Медики стверджують, що пройде кілька років, перш ніж препарат надійде в клінічні випробування на людях, не кажучи вже про те, коли надійде в продаж. В даний час Грегус і її команда продовжують випробування ML351 на інших моделях тварин.

"Наступним кроком є оцінка його ефективності при лікуванні встановлених больових станів артриту або діабетичній невропатії", — заявляє Грегус.

Нагадаємо, гени, відповідальні за розвиток кісток, можуть бути винні в хронічних болях у людей.

Як повідомляв портал "Знай.uа" британські дослідники з'ясували, як використовувати віруси для лікування меланоми.

Також "Знай.uа" писав, що вживання харчових волокон дозволяє зменшити ймовірність розвитку запальних процесів в організмі.