Емоційні скандали з вашої "другою половинкою" можуть надавати цілющий ефект.

Вчені виявили, що ті, хто сперечаються один з одним, знижують ризик погіршення здоров'я і передчасної смерті, повідомляє Daily Mail.

Однак це стосується тільки тих пар, які разом беруть участь у сварці.

Якщо один з партнерів стримує гнів, в той час як інший дає повний вихід своїм почуттям, це може майже подвоїти ризик передчасної смерті.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Дослідження, що проведене в США, вивчило відповіді 192 пар старше 32 років, щоб з'ясувати, чи впливають їх спори на тривалість життя.

"Чим більше розбіжностей у реакції подружжя на гнів, тим вище ризик ранньої смерті", — заявляє автор дослідження Кайл Бурасса (Kyle Bourassa) з Університету Арізони.

Якщо подружжя по-різному реагують на конфлікт, це може з часом перерости в регулярні скандали.

Однак конфлікти також повинні вирішуватися, інакше невдоволення буде зростати, а з ним і проблеми зі здоров'ям, що може призвести до збільшення стресу.

Тим часом, за даними дослідження Кембріждського університету, в рамках якого дослідники проаналізували дані майже 7000 осіб у віці 65 років, життя стає набагато приємніше, якщо ви ведете активне статеве життя.

Висновки дослідження ґрунтуються на опитувальних листах, отриманих за останній рік від 6879 осіб старше 50 років. Їх задоволеність вимірювалася тим, наскільки вони згодні з такими заявами, як "мені подобається те, що я роблю" і "в цілому, я думаю про своє життя з почуттям щастя".

Слід зазначити, що під час сексуальної активності або в розпал статевого акту відбувається вивільнення ендорфінів, які створюють щасливе або блаженне почуття.

Більш того, ті, хто вступає в статевий зв'язок зі своїм партнером, швидше за все, будуть мати тісніші відносини, що також впливає на почуття благополуччя.

Нагадаємо, конфлікти на роботі, можуть призвести до порушення сну не тільки співробітників, але і у їх партнерів.

Як повідомляв портал "Знай.uа" японські дослідники з Університету Кагошимы в лабораторних умовах продемонстрували заспокійливі властивості лаванди.

Також "Знай.uа" писав, що запах партнера може заспокоїти жінку, яка знаходиться в стресовій ситуації.