Медики створили комплексні ліки, які збільшують кількість клітин, що виробляють інсулін.

Команда з лікарні Маунт-Сінай в Нью-Йорку виявили, що препарат під назвою "Гармін" може перезаряджати клітини підшлункової залози, формуючи в 10 разів більше інсулінових бета-клітин протягом дня, повідомляє Daily Mail.

Експериментальний препарат знаходиться на ранніх стадіях тестування, але дослідники вважають, що його потужний вплив може привести до кардинальних змін в лікуванні діабету як першого, так і другого типу.

Діабет виникає, коли в підшлунковій залозі занадто мало бета-клітин, що виробляють інсулін, або коли вони виробляють недостатньо інсуліну — гормону, необхідного для розщеплення глюкози.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Відсутность лікування призводить до пошкодження нирок, очей, серцевих захворювань, інсульту і навіть втрати зору.

Втрата бета-клітин пов'язана з діабетом першого типу, при якому імунна система помилково ідентифікує бета-клітини загарбників і знищує їх.

Зовсім недавно вчені виявили, що нестача функціонуючих бета-клітин може також сприяти розвитку цукрового діабету другого типу.

У цьому дослідженні група визначила другий клас ліків, який змушує бета-клітини людини швидко розмножуватися і ефективно працювати на благо організму.

Слід зазначити, що без лікування медикаментозними засобами бета-клітини розмножуються з середньою швидкістю 0,2 % в день.

Однак при прийомі лікарського "коктейлю" цей показник склав 2 % щодня. Потім дослідники поєднали гармін з іншими препаратами і виявилося, що вироблення клітин зросла на 5-8 %.

У майбутньому дослідники мають намір розробити методи доставки цих препаратів безпосередньо в бета-клітини людини.

Нагадаємо, псоріаз збільшує ймовірність виникнення діабету 2-го типу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", міжнародна група американських і японських дослідників заявила, що винайшла ліки від діабету першого типу.

Також "Знай.uа" писав про сім ранніх ознак діабету 2-го типу.