До Нового року зовсім небагато, а вам не пощастило застудитися. Лікар сімейної практики дає поради, як швидко вилікуватися, щоб у новорічну ніч бути, як "огірочок". Про це повідомляє Clutch.

Більшість з нас ігнорують захворювання і правила лікування. І часто ми переносимо хворобу "на ногах". Не приймаємо ліки, не дотримуємося температурного і постільної режиму. А тому часто захворювання триває не менше 7-ми днів, іноді замість довгоочікуваного одужання ми отримуємо ускладнення.

Але напередодні свят немає цього тижня, щоб хворіти в "задоволення". Тому потрібно вилікуватися швидко, прийшов час слідувати всім лікарським рекомендаціям.

Ми дізналися у лікаря сімейної практики Лариси Стояк, що потрібно робити, щоб хвороба не затягувалася.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Постільний режим

На будь-яку діяльність організм кидає ті сили і енергію, яку міг би витратити на боротьбу із хворобою. Тому під час постільного режиму організму простіше справлятися з підступним вірусом або інфекцією, адже він всі свої ресурси кидає на боротьбу з "загарбником".

Вологе повітря

Щоб допомогти організму продукувати слиз, який виводить мікроби, потрібна підвищена вологість повітря в приміщенні, де ви знаходитесь. Для цього скористайтесь або зволожувачем повітря, або просто покладіть мокрі рушники на батарею.

Температурний режим в кімнаті

Оптимальна температура в кімнаті, де перебуває хворий — +18-20°.

Рясне пиття

Треба пити якомога більше рідини — воду, зелений чай, сік, компот, морс, фреш. Але варто виключити напої з кофеїном.

Повноцінний сон

У сні організм набагато ефективніше бореться з інфекцією, відновлення відбувається швидше.

Відмова від шкідливих звичок

Під час хвороби краще відмовитися від куріння і вживання алкоголю. Ці речовини послаблюють загальний і місцевий імунітет в тому числі. Сигаретний дим негативно впливає на стан слизових дихальних шляхів, пересушуючи їх, засмічуючи, дратуючи і заважаючи активно відновлюватися.

Прийом ліків

Будь-які препарати можна приймати тільки після консультації лікаря. А тому його доведеться відвідати в обов'язковому порядку, адже тільки в цьому випадку можна бути впевненою, що ліки підібрані правильно.

Якщо у вас звичайна респіраторна інфекція і ви будете дотримуватися всіх правил, описаних вище, то ви швидко одужаєте і зможете втілити в Новий рік свою мрію.

Нагадаємо, Уляна Супрун розповіла у своєму Facebook, як українці можуть захиститися від таких хвороб, як грип і застуда.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у п'яти областях перевищено епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ.

Також "Знай.uа" писав, дитяча лікарня у Боярці потрапила в скандал з вимаганням коштів за лікування.