Пластиковий посуд містить токсичні речовини, а також радіоактивні ізотопи.

Про це заявив колишній заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас, повідомляє УНН.

Він зазначає, що пластик для людини - неприродний елемент. У ньому містяться токсичні і раоактивные речовини, ізотопи, які завдають шкоди.

"Якщо нагрівати пластиковий посуд, то міграція токсичних елементів збільшується - вони краще проникають в повітря і, відповідно, з повітря - в організм людини. Або при тому ж безпосередньому контакті зі шкірою", - сказав експерт.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

За його словами, оскільки в Україні відсутній державний контроль безпеки багатьох товарів, об'єктивних даних про шкоду пластикового посуду поки не є.

Медик також заявив, що слід уникати або обмежувати використання пластикового посуду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли про результати медреформи протягом 2019 року і поділилися невтішними прогнозами її продовження на наступний рік. За задумом реформістів, "Доступні ліки" повинні знизити смертність з тих захворювань, за яким наша країна перебуває у сумному списку лідерів. Все б добре, якщо б не горезвісна прописка.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в.о. міністра охорони Здоров'я України Уляна Супрун влаштувала ревізію традиційного новорічного та різдвяного меню українців. Половина всього, що ми звикли їсти на свята, звичайно ж, виявилася шкідливою, жирної, і погано перетравлюваної. Супрун розповіла, як зробити меню корисніше.
"Знай.uа" писав, що відома українська співачка Камалиядружина мільярдера і мецената Мохаммада Захура, повідомила про важкі проблеми зі здоров'ям. У підсумку виявилося, що співачка потрапила до лікарні в дуже важкому стані. Лікарі поставили Камалії діагноз "двостороння пневмонія". Виконавиця повідомила, що причиною такого серйозного недуги став її щільний робочий графік.