Фітнес-одяг, розроблений для вагітних жінок, допоможе зменшити біль від фізичних вправ.

Дослідники Портсмутського університету виявили, що середній рух відскоку живота у вагітних жінок у звичайній фітнес-одязі становив 6,2 см. Для порівняння, у жінок, які носили штани FittaMamma, відскік становив лише 3,8 см, повідомляє Daily Mail.

Вчені вперше випробували спеціальну спортивну одягу для вагітних, яка допоможе жінкам займатися фітнесом та іншими спортивними вправами без болю.

Попередні дослідження показали, що, хоча майже половина вагітних жінок в тій чи іншій формі займаються фізичними вправами, дуже мало роблять достатньо для того, щоб відповідати медичними показниками.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Керівні принципи Національної служби охорони здоров'я рекомендують всім здоровим вагітним жінкам проводить півгодинні фізичні вправи не менше п'яти днів на тиждень, щоб приносити користь собі і своїй дитині.

Тим не менш, інтенсивність, тривалість і частота фізичних вправ для більшості жінок, як правило, зменшуються або припиняються зовсім після другого триместру.

Вагітність може викликати біль у попереку і тазових поясах. Однак зменшення кількості відскоків може пом'якшити її.

Чотири жінки, які брали участь у дослідженні, були на строк від чотирьох до п'яти місяців; їх середній вік становив 32 роки.

У ході ряду експериментів їх попросили встати, енергійно ходити і бігати в одязі FittaMamma або в "стандартної" одязі.

Всі жінки брали участь у тій чи іншій формі у фізичних вправах до вагітності, і більшість з них хотіли б продовжити заняття.

Після експериментів всі четверо жінок сказали, що відчувають себе більш впевнено і не відчувають болю.

Нагадаємо, женщины, які беруть парацетамол під час вагітності, можуть послабити інтелектуальний розвиток майбутньої дитини.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вагітність призводять до змін в корі головного мозку у матері.

Також "Знай.uа" писав, чому малюк штовхається в животі.