Медики винайшли новий метод лікування тяжкої форми астми.

За словами дослідників, близько 100 000 пацієнтів, якими не допомагають традиційні інгалятори або стероїди, отримають право на лікування бенралізумабом, повідомляє Daily Mail.

Препарат вводиться за допомогою ін'єкцій і покращує якість життя людей, що страждають від особливо тяжкої форми астми.

Бенралізумаб має менше побічних ефектів, ніж інші методи лікування пацієнтів, симптоми яких, як правило, відносяться до числа найбільш серйозних.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Слід зазначити, що у хворих на тяжку еозинофільну астму легені містять більше білих кров'яних тілець. Це і посилює проблеми з диханням і напади.

Такі пацієнти часто марно приймають стероїдні таблетки, які можуть викликати токсичні побічні ефекти: діабет і остеопороз.

Бенралізумаб ж зупиняє утворення в легенях великої кількості білих кров'яних тілець і знижує тяжкість астматичних реакцій.

Пацієнтам проводять ін'єкції один раз в чотири тижні протягом перших трьох місяців, а потім один раз у вісім тижнів.

Процедура, розроблена компанією "АстраЗенека", повинна вийти на ринок під назвою "Фасенра" протягом шести місяців. Дві інші процедури, де використовуються меполізумаб і реслізумаб, також отримали схвалення. Однак ін'єкції в даному випадку проводяться набагато частіше.

Інша наукова робота показала, що домашні вихованці можуть уберегти дитину від астми і сінної лихоманки.

Дослідники з Гетеборзького університету вважають, що тварини в будинку знижують шанси виникнення алергічних захворювань на 20 %

І чим більше звірів в будинку, тим більше ймовірність, що діти будуть здоровішими.

Крім цього, діти, які ростуть поруч з худобою на фермах, також демонструють тенденцію до зниження ризику виникнення алергічних станів.

Нагадаємо, вчені з Медичного центру Дитячої лікарні Цинциннаті розробили сайт і додаток для прогнозування астми у дітей молодшого віку.

Як повідомляв портал "Знай.uа" жирна риба зменшує ймовірність розвитку симптомів астми у дітей.

Також "Знай.uа" писав про те, які існують види астми.