Хвороби, які передаються статевим шляхом, а особливо такі слова, як ВІЛ та СНІД досі викликають у людей страх і мають навколо себе чимало чуток і міфів. Медики розвіяли найпоширеніші з них.

ВІЛ – хвороба розпусти

Багато хто до цих пір переконані, що захворіти на ВІЛ може тільки людина з безліччю статевих партнерів і найчастіше наркоман. ВІЛ – це абревіатура вірусу імунодефіциту людини. Він вражає клітини імунної системи і погіршує його роботу.

Найчастіше вірус передається через кров інфікованої людини, предсеменную рідина (вона виділяється протягом всього статевого акту), сперму і грудне молоко. Отримати захворювання можна через незахищеного анального, вагінального або орального сексу. Вірус не передається повітряно-крапельним і побутовим шляхом, при зіткненні з непошкодженою шкірою, через укуси комах, сльози і слину.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Здавати аналізи на ЗППП боляче і довго

Результати тестів можна дізнатися досить швидко. Це комплексні аналізи, які включають забір крові, аналіз сечі, калу мазок.

Аналіз на венеричні інфекції дорогий

У кожному місті є державні клініки, де такі аналізи робляться абсолютно безкоштовно. Запитайте у лікаря або пошукайте в інтернеті, де саме у вашому місті є такі кабінети або центри.

Через оральний секс не можна заразитися

Багато венеричні хвороби, наприклад, сифіліс і гонорея, а також герпес, заносяться в організм набагато швидше через оральний секс, а не вагінальний або анальний.

Чарівна таблетка проти вагітності і хвороб

Для багатьох людей оральні контрацептиви (протизаплідні таблетки) здаються більш ефективними, ніж засоби контрацепції бар'єрного типу (презервативи). Наприклад, у випадку небажаної вагітності це, можливо, і так. Але от у випадку захисту від хвороб, що передаються статевим шляхом, презервативи більш ефективні, ніж пігулки. Саме презервативи захищають від багатьох патогенів під час статевого акту.

Нагадаємо, новий препарат полегшить страждання людей з важкою формою астми. Ліки надійде в продаж через півроку.

Як повідомляв Знай. ua, ботокс допоможе в лікуванні нестерпних головних болів. Мігрені навчилися пригнічувати небезпечним токсином.

Знай. ua писав, що медики подарували надію людям з лицьовим паралічем. Бионическое пристрій успішно протестували на гризунах.