Дотримання певної системи в процесі прийому їжі - дисциплінує. Саме для підтримки "системи" фахівці й вивчають властивості продуктів харчування. Так, міжнародна група вчених визначила найнизькокалорійніші продукти.

Про це стало відомо завдяки опублікованому дослідженню в американських наукових виданнях.

Так, вчені розповіли, що це ті продукти, які володіють мінімальною калорійністю - до 70 ккал на 100 грамів. Тільки не забувайте, що це без обліку використання масел або соусів.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Той самий заповітний список найнизькокалорійніших продуктів:

-Вода, крес-салат-латук, огірки, білий редис і помідори містять до 20 ккал.

-Лимон, зелений і червоний солодкий перець, селера, салат корн, брокколі, коріандр, шпинат, капуста, баклажани, спаржа, кольорова капуста, гарбуз, печериці, брусниця дають не більше 35 ккал.

-Грейпфрут, лайм, кавун, стручкова квасоля, цибуля, зелена цибуля, полуниця, помело, персики, дині, кабачки, редька, редиска, нежирний кисляк містять не більше 40 ккал.

-Морква, селера корінь, селера стеблової, буряк, ожина, кольрабі, аґрус, нектарини, ананас, журавлина, слива, апельсини, яблука, абрикоси, фейхоа, знежирений кефір, знежирене молоко - до 50 ккал.

-Вишня, малина, червона смородина, чорниця, груші, картопля зі шкіркою - не більше 60 ккал.

-Ківі, цибуля, чорна смородина, черешня, виноград, гранат, манго - до 70 ккал.

Також вчені заявили, що більшість людей спочатку набирає зайву вагу, а потім починає судорожно сідати на нещадні дієти лише б схуднути.

Варто нагадати, що американські вчені з Університету Арізони виявили, що звичні для людини напої, як чай та кава можуть загострити симптоми тривожності. Зокрема, вчені розповіли, що вживання великої кількості кави та чаю, значно підвищує рівень адреналіну, норадреналіну і кортизолу в крові.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що високий рівень споживання вітаміну С покращує стан пацієнтів з метаболічним синдромом. Результати досліджень, опубліковано в Redox Biology, вказують на те, що жирні дієти, що призводять до метаболічного синдрому, викликають дисбаланс в мікробіомі кишечника.

Нагадаємо, експерти порівняли дієти для серця: що з цього вийшло.

Як повідомляв Знай.uа відомий дієтолог розробила план екстреного схуднення після Нового року.

Знай.uа писав, розкрито секрет щасливого шлюбу: вчені досліджували залежність стосунків від краси партнерів.