Продукти з спіруліни сприятливо впливають на кров'яний тиск.

До такого висновку прийшли дослідники Середземноморського неврологічного інституту після того, як виділили молекули з морських водоростей для перевірки їх цілющих властивостей, повідомляє Daily Mail.

Медики встановили, що специфічний білок спіруліни розслабляє артерії у тварин.

Слід зазначити, що водорість часто додається в харчові добавки та коктейлі в якості засобу лікування безліччю захворювань: втрати ваги, сінної лихоманки, ПМС і діабету.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Проте наукові дані про позитивний вплив водоростей обмежені, і експерти все ще насторожено ставятся до людей твердженнями виробників.

Останні дослідження показують потенціал інгредієнта для протидії гіпертензії, відомої як високий артеріальний тиск.

В рамках дослідження вчені імітували вплив спіруліни на ізольовані артерії і тварин в лабораторії.

За словами дослідників, водорість провокує релаксацію артерії, який допомагає знизити кров'яний тиск. Все завдяки оксиду азоту — хімічної речовини, що підтримує здоровий кров'яний тиск.

Вважається, що пептид SP6 у складі спіруліни стимулює процес вивільнення оксиду азоту в організмі.

Проте необхідні подальші дослідження потенційних цілющих властивостей спіруліни незважаючи на те, що отримані результати є перспективними для майбутнього "природного" лікування високого кров'яного тиску.

Спіруліна відноситься до класу ціанобактерій або синьо-зелених водоростей Arthrospira, які вирощуються по всьому світу і використовуються в якості харчової добавки та самостійного продукту. Водорість доступна у формі таблеток, пластівців і порошку, а також в якості кормової добавки при розведенні риб і в птахівництві

Нагадаємо, медики перевірили, як різні дієти впливають на здоров'я серця.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дієта з високим вмістом овочів і оливкової олії знижує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань на 25 %.

Також "Знай.uа" писав, що середземноморська дієта володіє лікувальними властивостями і можуть служити в якості профілактики онкологічних захворювань.