"Розумний" пластир, який чіпляється на шию, контролюватиме артеріальний тиск.

Невеликий пристрій поміщається поверх однієї з двох сонних артерій, розташованих по обох сторонах шиї, пише Daily Mail.

Датчик посилає звукові хвилі через шкіру в артерії і реєструє швидкість відображення хвиль для розрахунку того, наскільки гнучкими є стінки.

Коли артеріальний тиск здорове, стінки артерії еластичні і легко розширюються, щоб кров проходила плавно. Коли артеріальний тиск занадто висока, називається гіпертонією, стінки жорсткі, менш податливі, а кров рухається менш плавно.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Мікрочіп, вбудований в пластир, зчитує результати, які бездротовим чином передаються на комп'ютер.

Високий кров'яний тиск є показанням вище 140/90, і воно відповідає за половину всіх серцевих нападів і інсультів. Більшість пацієнтів потребують таблетках, щоб контролювати це.

Пластир, виготовлений з еластичного силікону, містить 20 електродів. Поряд з цим кожен перетворювач являє собою мініатюрний пристрій, який перетворює електричні сигнали в звукові хвилі.

Електроди на батарейним харчуванням постійно посилають електричний заряд кожному суміжного перетворювачу, що трансформує заряд в звукові хвилі. Їх швидкість пересування реєструється, і це дає похвилинні показання кров'яного тиску.

Вчені вважають, що пристрій допоможе дати більш точну оцінку артеріального тиску, ніж існуючі методи.

"Розумний" пластир зараз знаходиться на стадії прототипу і вимагає кількох років випробувань перш, ніж його можна буде випустити в масовий продаж.

Нагадаємо, генна терапія допоможе в лікуванні рідкісного захворювання, що приводить до сліпоти у чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські дослідники успішно протестували пристрій штучної підшлункової залози.

Також "Знай.uа" писав, група дослідників з Університету Нью-Мексико довела, що вживання марихуани пом'якшує симптоми цілого переліку захворювань.