Жінки, які страждають хронічними припливами жару в період клімаксу, частіше хворіють раком молочної залози.

Дослідження 25 000 жінок, яке провів Каліфорнійський університет Лос-Анджелеса, встановило, що винні в цьому дисбаланс гормонів, оскільки зміна кількості естрогену під час менопаузи пов'язано з підвищеним ризиком захворювання раком молочної залози, повідомляє Daily Mail.

Як зазначили вчені, підйоми і спади естрогену під час менопаузи можуть викликати захворювання через роки.

Менопауза виникає у віці від 45 до 55 років і характеризується неможливістю завагітніти надалі. Деякі експерти називають її останніми "місячними". Поширеними симптомами вважаються припливи жару, нічний піт, сухість у піхві, безсоння, знижене лібідо, погана пам'ять і поганий настрій.

Дослідники проаналізували 25 499 жінок віком від 50 до 79 років. Ніхто з учасників не проходив гормональну терапію для контролю симптомів.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

З них 9715 учасниць заявили, що переживали приливи жару або нічний піт протягом щонайменше десяти років.

Потім за усіма жінками спостерігали в середньому 17,9 років, протягом яких було діагностовано 1 399 випадків раку молочної залози.

Дослідники виявили, що у тих, хто страждав хронічними симптомами жару та поту, ймовірність розвитку захворювання була вище, ніж у 15 784 жінок, які ніколи не відчували припливів жару або нічного поту.

Інші фактори ризику включають підвищений індекс маси тіла більш ніж на 30 осіб і поточне споживання алкоголю.

За словами вчених, необхідні додаткові дослідження для визначення зв'язку між симптомами і ризиком раку у жінок і серцево-судинними захворюваннями.

Нагадаємо, британські вчені виявили білок, який провокує зростання агресивних видів раку молочної залози.

Як повідомляв портал "Знай.uа" онкологи пропонують лікувати рак молочної залози з допомогою низьких температур.

Також "Знай.uа" писав, що клас препаратів, які використовуються для лікування деяких видів пухлин молочної залози, виявився ефективним проти раку легенів.