Проблеми з жовчним міхуром можна виявити самостійно, важливо лише уважно прислухатися до свого організму. Таким чином вийти виявити захворювання на ранній стадії і вчасно вжити всі необхідні заходи для того, щоб бути здоровим.

Лікарі рекомендують вести активний спосіб життя, уникати жирної і важкої їжі. Серед них жири, майонез, масло, яйця, шоколад. У більш запущеною ступеня потрібне лікування антибіотиками або навіть хірургічне втручання.

Ці ознаки можуть вказувати на проблеми з жовчним міхуром:

- Біль або важкість у правій стороні живота;

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

- Гіркий смак у роті, особливо вранці;

- Нудота, жовто-зелена блювання;

- Чергування водянистого стільця з запорами;

- Частий головний біль;

- Жовтяниця, пожовтіння шкіри і слизових оболонок хворого;

- Лихоманка.

Похід до лікаря допоможе виявити, чи є насправді проблеми з жовчним міхуром. Для постановки точного діагнозу лікарі використовують УЗД черевної порожнини, за допомогою якого можна візуалізувати поява холециститу, наявність або відсутність каменів; рентгенологічний огляд; комп'ютерна томографія, якщо діагноз невизначений або в контексті ускладнень (механічна жовтяниця, гострий панкреатит). Клінічне обстеження обов'язково.

Продукти, яких слід уникати, щоб запобігти виникненню жовчної кольки та її ускладнень:

- жири будь-якого виду;

- майонез;

- салат з баклажанів;

- смажені стейки;

- копченості;

- крем;

- вершкове масло;

- смажене;

- тушковане м'ясо;

- яйця;

- шоколад.

Нагадаємо, біологи зробили новий прорив в лікуванні малярії. Команда дослідників з Копенгагенського університету успішно протестувала вакцину проти малярії.

Як повідомляв Знай. ua, дієтологи назвали денну норму харчових волокон. Харчовим волокнам відводиться важлива роль в роботі нашого організму.

Знай. ua писав, що великий живіт — коротка пам'ять: чим небезпечний черевної жир. Вісцеральний жир провокує розвиток слабоумства у чоловіків і жінок.