Кава є одним з найпопулярніших напоїв у всьому світі. Однак медики вже не перше десятиліття сперечаються про те, наскільки корисний і шкідливий даний напій для організму. Для того, щоб вживання кави не позначилося негативно на здоров'я, потрібно слідувати цим декількох рекомендацій.

Не вживати кофеїн після 14:00

Кави є джерелом натурального кофеїну, який допомагає активізувати роботу організму, справитися з сонливістю і втомою. Відмінно пити його вранці.

Звичка вживати кави після обіду загрожує не надто приємними наслідками. Так, він допоможе вам активніше працювати, але може вплинути на якість нічного відпочинку — вам буде важко заснути, а сон стане більш поверхневим.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон
Показати ще

Обмежити кількість цукру

Кави насичує організм антиоксидантами і тонізує. Однак його можна зіпсувати великою кількістю цукру. Надмірне вживання цукру пов'язане з розвитком маси небезпечних захворювань, включаючи діабет.

Краще вибирати органічні сорти кави

Корисність і ефективність кави безпосередньо залежить від того, як його вирощували і обробляли. Деколи рослини обробляють пестицидами і вони потрапляють на зерна. На сьогоднішній день немає точних даних про те, як пестициди можуть вплинути на стан організму людини. Тим не менш краще купувати органічний продукт — він і корисніше, і безпечніше.

Не варто зловживати

На роботу організму кава позитивно впливає лише в тих випадках, якщо він в помірних кількостях. Наприклад, деякі люди скаржаться на постійну сонливість, страждають від безсоння, запаморочення, прискореного серцебиття, головних болів. Пам'ятайте, що кава підвищує кров'яний тиск, тому варто обмежити його кількість. Фахівці рекомендують пити не більше 1 – 2 чашок в день.

Нагадаємовчені розповіли, яка небезпека криється за споживанням улюблених напоїв. Американські вчені з Університету Арізони виявили, що звичні для людини напої, як чай та кава можуть загострити симптоми тривожності.

Як повідомляв Знай. ua, їмо раз в день: що потрібно знати про OMAD-дієту. Наскільки корисна екстремальна дієта.

Знай. ua писав, що вчені назвали найбільш ефективну дієту в світі: дозволені продукти, меню і результати. Фахівці Гарвардського університету дійшли висновку, що кето-дієта - це сама ефективна система харчування для схуднення.