Вчені працюють над створенням крихітної гранули, яка знижує больові симптоми радикуліту.

За словами винахідників, мініатюрний болезаспокійливий засіб виготовлено з біорозкладаного пластику. імплантується у хребет і повільно розкладається, вивільняючи постійний запас препарату на уражену область. Термін використання обладнання близько року, повідомляє Daily Mail.

Слід відзначити, що до складу гранули розміром з рисове зернятко увійде новий тип знеболюючого — клонідин, який не викликає залежності, як сильнодіючі опіоїдні препарати.

На даний час метод тестується в Університеті Західної Вірджинії, де проводяться великі випробування за участю близько 200 пацієнтів, що скаржаться на радикуліт.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Потужний болезаспокійливий ефект стимулює вироблення білків, званих адренергічними рецепторами альфа-2, які допомагають обробляти больові сигнали в хребті. Чим вище рівень цих білків, тим менше больових сигналів надходить у мозок.

Деякі хірурги вже проводять ін'єкції препарату під час операції з лікування радикуліту, так як той допомагає знизити потребу у знеболювальних засобах після операції.

Препарат вводиться під місцевою анестезією через довгу порожнисту голку у пошкоджену ділянку хребта. Анальгетик розташовується поруч з пошкодженим диском, і процедура займає менше години.

Дослідження показують, що ін'єкції клонідину принаймні протягом трьох місяців значно зменшили больові симптоми. Ефект тривав понад місяць.

Передбачається, що гранули будуть працювати тим же чином, але протягом значно більшого часу. Пацієнтам у ході випробування вводитися гранули або фіктивна ін'єкція. Потім їх будуть просити оцінювати рівень болю кожні кілька місяців. Результати дослідження опублікують у кінці цього року.

Нагадаємо, біль в попереку може призвести до передчасної смерті.

Як повідомляв портал "Знай.uа" біологи розкрили таємницю хронічної втоми.

Також "Знай.uа" писав, американські біоінженери розробили гаджет, що знижує біль, що виникає в результаті хронічного панкреатиту.