Існує кілька простих способів перевірити стан свого здоров'я, не володіючи спеціальними навичками і в домашніх умовах. Вони не замінять вам повноцінного медосмотраоднак допоможуть самостійно визначити, чому варто приділити особливу увагу.

Дотик шкарпеток

Цей тест дозволить визначити, наскільки у вас здорові хребет і серце. Потрібно сісти на рівну тверду поверхню, витягнути ноги перед собою і спробувати торкнутися руками шкарпеток, не згинаючи ноги в колінах.

У разі, якщо цього зробити не виходить, то це говорить про недостатню гнучкість спини і потрібно подбати про серце, так як це фактор ризику інфаркту. Відмінно допомагають у вирішенні цієї проблеми пілатес і йога.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Аналіз долоні

Даний тест допоможе виявити анемію. Треба подивитися уважно на свою долоню і звернути увагу на колір ліній. У разі, якщо вони темніші решти шкіри, у вас немає анемії, однак якщо вони мають той же колір, то це свідчить про тяжкій формі анемії і вимагає негайного візиту до лікаря.

Перевірка носових пазух

Якщо у вас забитий ніс, ви можете визначити, в чому причина цієї недуги.

Натисніть пальцями на ніс. Якщо сильної болі немає, то це звичайна застуда чи алергія. Якщо ж біль сильна, це може бути інфекційне захворювання.

Нежить можна вилікувати за допомогою теплих компресів і промивання носа соляним розчином.

Перевірка набряків на ногах

У випадку, якщо у вас набрякають ноги, потрібно натиснути на щиколотку пальцем і потримати кілька секунд. Вм'ятина, яка відразу не випросталася, може свідчити про хворобах нирок, печінки або судин. Потрібно звернутися до лікаря, зробити аналізи і скласти курс лікування.

Нагадаємо, захищає від карієсу і допомагає порозумнішати: названі несподівані переваги сексу. Секс може бути дуже корисним для здоров'я.

Як повідомляв Знай. ua, знайдено геніальний спосіб поліпшити пам'ять і роботу мозку: ледачим на замітку. У дослідженні взяли участь 454 старого, при цьому 191 з них страждали від деменції.

Знай. ua писав, що вчені виявили гени, що впливають на розвиток шизофренії. Вивчили послідовність ДНК більше чотирьох тисяч осіб із шизофренією й п'яти тисяч психічно здорових людей.