Імовірність виникнення астми у мілленіалів вище, ніж у представників інших поколінь.

Обстеження, яке провела організація Asthma UK за участю 10 000 чоловік з запальним захворюванням легень, показало, що дві третини (67 %) людей в віці від 18 до 29 років не отримують належного догляду, повідомляє Daily Mail.

У результаті близько 88 % представників покоління Y страждають від неконтрольованої астми, яка негативно позначається на сні і повсякденній діяльності.

Експерти звинувачують в цьому недоступне житло та фінансові проблеми, які заважають мілленіалам приділяти належну увагу своєму здоров'ю.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

В рамках проекту "Фактичний догляд за астмою у Великобританії" експерти опитали 10,064 астматиків.

Результати дослідження показали, що тільки 44 % учасників програми мають письмовий план лікування астми, в той час, як 75 % пройшли перевірку на придатність інгаляторів.

Більш того, при відвідуванні лікарень в 12 % випадків лікарі загальної практики були занадто зайняті для обстеження астматиків, 57 % хворих заявили, що не отримали повідомлення про необхідність перевірки.

Також близько 34 % осіб у віці 18-29 років повідомили, що потребували невідкладної допомоги в минулому році. Це в два рази більше, ніж учасники віком старше 60 років.

З тих пір, як в 2016 році розпочалося спеціальне дослідження, присвячене мілленіалам, автори "постійно спостерігали найгіршу базову допомогу з контролю астми і найбільше скарг на невідкладну допомогу".

Тим часом Національний огляд смертності від астми виявив, що дві третини смертельних випадків, пов'язаних з астмою, були б запобігти, якщо б пацієнтам надали базове лікування.

Нагадаємо, інше дослідження показало, що мілленіали — найбільш безкорисливе і здорове покоління.

Як повідомляв портал "Знай.uа" нідерландські дослідники з Leiden University Medical Centre встановили причину постійних мігрені у чоловіків.

Також "Знай.uа" писав, що постійний стрес на роботі зменшує вірогідність завагітніти у жінок на 25 %.