Кисневі балони в машинах швидкої допомоги можуть містити стійкий вид золотистого стафілокока (MRSA).

До такого висновку прийшли американські дослідники після того, як вивчили дев'ять кисневих балонів, що перевозяться трьома машинами швидкої допомоги на базі станції швидкої медичної допомоги в Алабамі, повідомляє Daily Mail.

Медики також взяли проби з кисневих балонів на складі, виявивши MRSA на 96 % зберігаються балонів.

Інше обладнання машин швидкої допомоги (кардіомонітори та манжети артеріального тиску), також перевірили на наявність стафілокока — результат виявився негативним. На відміну від статі та дверної ручки в машині швидкої допомоги.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Проблема полягає в тому, що кисневі балони можуть обмінюватися між медичними установами, в результаті чого бактерії можуть поширюватися далі.

Як вважають вчені, наявність MRSA на балонах може бути викликано відсутністю універсальних протоколів дезінфекції кисневого устаткування.

Більшість машин швидкої допомоги дезінфікується після кожного пацієнта за протоколу компанії або за вказівкою регулюючих органів, однак на кисневі балони часто можуть не звертати увагу.

Дослідники опитали працівників швидкої допомоги та встановили, що персонал не знав, коли балони кисню в останній раз дезінфікували, в той час як інші поверхні, з якими контактували пацієнти, регулярно дезінфікували за допомогою спеціальних засобів.

Слід зазначити, що дослідження не розглянуло фактичну швидкість передачі, тому неясно, чи дійсно хтось заразився від бактерій з цих резервуарах.

За словами вчених, розробка універсальних протоколів дезінфекції кисневого обладнання посприяє зниженню ризику інфікування пацієнтів у результаті випадкового зараження.

Нагадаємо, медики знайшли новий спосіб здолати "стійких" бактерій.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені створили нову єдину вакцину від сибірської виразки і легеневої чуми.

Також "Знай.uа" писав, що команда з Медичної школи Західного резервного університету Кейза відкрила новий спосіб лікування сепсису.