Громадян європейської держави Німеччини закликали повністю відмовитися від використання звичного предмета особистої гігієни, туалетного паперу. Відповідну заяву зробили журналісти німецького видання Süddeutsche Zeitung.

Автори статті заявили, що важливо відмовитися від використання туалетного паперу. Гарною альтернативою туалетному паперу вони назвали біде. Так, німці будуть чисті, а попутно врятують планету від безлічі проблем.

Видання зазначає, що виробництво туалетного паперу завдає колосальної шкоди екологічній ситуації не тільки в країні, але і у всьому світі. Журналісти підрахували, що за рік середньостатистична сім'я з Німеччини витрачає до 93 рулонів на кожну людину.

Повсюдне поширення засобу гігієни примушує виробників закуповувати великі партії деревини. Це призводить до того, що лісові угіддя скорочуються різкими темпами. До того ж, держава змушена утилізувати використаний папір, що також пов'язане з чималими витратами та шкодою для навколишнього середовища.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Медики також виступають проти використання туалетного паперу. Експерти стверджують, що даний засіб зовсім не є гігієнічним, як його називають у всьому світі. Це пов'язано з відсутністю вологи в папері, адже у сухому вигляді вона не рятує від бактерій.

У першу чергу, використання туалетного паперу в рази підвищує ризик появи анальних тріщин і всіляких інфекцій сечовивідних шляхів. Подвійно небезпечний папір з різними ароматами.

Крім біде, ще одним виходом стануть вологі серветки. Головне, щоб вони не містили шкідливих хімікатів. Цей засіб дозволить не тільки чистити, але і зволожити тіло.

Нагадаємо, постільний питання: як часто треба міняти простирадла. Деякі люди мають уявлення про те, наскільки суворою дисципліною вважається гігієна.

Як повідомляв Знай. ua, недобросовісні лікарі заражають людей. Стетоскопы можуть представляти небезпеку для здоров'я пацієнтів.

Знай. ua писав, що як народи різних країн світу стежили за гігієною. Рівень гігієни в Стародавньому Римі був дуже високий.